Metiner ve Tarık Akan Taksimde kavga etmiş

Metiner ve Tarık Akan Taksimde kavga etmiş

Tarık Akan ve Mehmet Metiner Taksim'de kavga etti: Adam gibi konuş lann...

Tarık Akan ve Mehmet Metiner Taksim'de kavga etti: Adam gibi konuş lann...

Mehmet Metiner bugün Star gazetesindeki köşesinde sanatçı Tarık Akan'la yaşadığı tatsız bir anektodu anlattı. Metiner, Akan'la arasında geçen galiz küfürlerinde yer aldığı o anektodu "Gizli faşizmin sivil tetikçileri" başlığıyla aktardı.

Yer Taksim: Adam gibi konuş lannn
Adam gibi konuş lannn!’  Taksim’de gecenin karanlığını yırtan o nobran sesi duyduğumda içgüdüsel olarak dönüp baktım. Beraber yürüdüğümüz dostum Cengizhan Atakul ve polis korumam Murat Reçber’in duran bir arabanın şoförüyle konuştuğunu gördüm. Biraz önlerinde yürüdüğüm için geri döndüm. Herhalde bir ortak dostumuz şaka yapıyor sandım.
Eğilip baktım. Şoför mahallinde Tarık Akan oturuyor. Yanında ve arka koltukta bayanlar var. Daha önce hiçbir vesileyle tanışmadığımız Tarık Akan’a ve taksidekilere nezaket gösterip “Merhaba” diyorum.

Ben sizin varlığınıza tahammül edemiyorum
Tarık Akan’ın sarhoşluğu her halinden belli. Söylenmeye başlıyor birdenbire. Son derece saygısız, kaba ve üstenci bir dille...  “Ben sizin varlığınıza tahammül edemiyorum. Tüylerim diken diken oluyor... Konuşmalarınızı hiç beğenmiyorum...” Söyleyiş biçimi burada yazıldığı gibi değil tabii... Tahmin edersiniz sanırım...

Siz laik cumhuriyetin düşmanısınız
Ağzımın adabını bozmadan ve sinirlerime söz geçirerek kendisine karşılık veriyorum: “Ben sizin varlığınızdan rahatsızlık duymuyorum. Beni beğenmiyor olmanız da doğrusu beni hiç rahatsız etmez.” Ağzının ayarı kaçmaya başlıyor birden. Sesini yükselterek suçlamalarını sıralıyor.

“Siz çok tehlikeli bir beyinsiniz. Siz laik cumhuriyetin düşmanısınız. Sizi televizyonlarda her gördüğümde dayanamıyorum. Siz çok tehlikelisiniz çok...”

Sen adam mısın lannnnn
Ses tonu yükseldikçe gözlerini dönüyor. Galiz kelimeler ardı sıra gelmeye başlıyor. “Sen adam mısın lannnnn” diye başlayan. “s.....r lannnnn” diye devam eden edepsiz laflar sökün etmeye başlıyor.

Edepsizce söylenip basıp gidiyor
Artık kendimi tutamıyorum. Kendisine anlayacağı dilden yanıt vermek zorunda kalıyorum. Arabasını sokağın içinde durdurduğu için arkada duran diğer araba sahipleri rahatsız oluyorlar. Başımıza üşüşenler de araya giriyorlar. Bu arada delikanlılık taslayıp dışarı çıkmaya yelteniyor. Tabii inmiyor. İnsan sadece cüssesinden ibaret olunca erkeklik gösterileri de sırıtmaya başlıyor. Neyse, edepsizce söylenip basıp gidiyor.

Faşizmin sözüm ona sol kisvesine bürünmüş artistik yüzü...
İşte böyle dostlar...  Bu ülkenin sokaklarında faşizmin nasıl boy attığının resmi değil de nedir bu? Faşizmin ayak sesleridir bu. Bu ülkenin güya sol kimliğiyle tanınmış bir artisti böyle yaparsa Ogün Samast’lar neyi nasıl yaparlar bir düşününüz! Faşizmin sözüm ona sol kisvesine bürünmüş artistik yüzü...

Laikliğin ve cumhuriyetin düşmanıymışım ben
Tarık Akan gibilerine soracak olursanız herkesten çok onlar faşizme karşıdırlar. Peki bu yaptıkları ne? Bu tahammülsüzlük ve saldırganlık neyin ifadesidir? Kendileri gibi düşünmeyen herkesi “imha edilmesi gereken öteki” gibi gören bu anlayışın adı faşizm değilse nedir dostlar söyler misiniz?Laikliğin ve cumhuriyetin düşmanıymışım ben...

Hadi ordan! Sen ne anlarsın laiklikten ve cumhuriyetten.... Ben demokratik laiklikten ve cumhuriyetten yana olduğumu yazıp söylemekten dili yorulan biriyim. Ne laiklikle bir sorunum var, ne de cumhuriyetle... Ama demokratik olmayan bir laiklik anlayışını da cumhuriyet anlayışını da elimin tersiyle itiyorum. Benim için cumhuriyetin kendisinden çok demokratik özü önemlidir. İran’da da adı cumhuriyet olan bir rejim var. Tarık Akan gibiler sadece ve yalnızca cumhuriyetçi iseler eğer, İran’daki veya Libya’daki Cumhuriyeti de savunurlar mı acaba?

Atatürk düşmanıymışım ben...
Hadi ordan!

İdeolojik bir cemaat mensubuyla ona buna bağnazca saldırmak yerine oturup okuyacaksın adam akıllı... Kendini ideolojik dogmaların esiri kılmayacaksın... Bilimsellik ve çağdaşlık diyorsan, asıl buna uygun düşünüp yaşayacaksın... Dahası ve en önemlisi, çağdaşlığın sadece Taksim barlarında/kafelerinde kafa çekmekten ibaret olmadığını da zinhar unutmayacaksın...

Atatürkçü olmamak en az Atatürkçü olmak kadar bir haktır
Tarihte farklı Mustafa Kemallerin var olduğunu söylemek ve Atatürk döneminin yanlışlarını eleştirmek niçin Atatürk düşmanlığı olsun? Atatürkçü olmamak en az Atatürkçü olmak kadar bir haktır. Demokratik bir Cumhuriyette vatandaşların ne Atatürkçü olmak, ne laik veya Cumhuriyetçi olmak gibi bir mecburiyetleri yoktur.

Bu satırların yazarı kendini Atatürkçü olarak tanımlamadığı gibi anti-Atatürkçü olarak da tanımlamayan biridir. Bunun ne anlama geldiğini Tarık Akan gibiler anlayamaz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :