Metiner'den BDP'ye hodri meydan

Metiner'den BDP'ye hodri meydan

Seçim barajı konusunda 'hodri meydan' diyen Metiner: Silahlar bırakılsın yüzde 5 barajına herkes var

Adıyaman Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan etkinlikleri kapsamında konferans veren AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, Barış ve Demokrasi Partisi'ne (BDP) meydan okudu. Seçim barajı konusunda 'hodri meydan' diyen Metiner,"Silahlar bırakılsın yüzde 5 barajına herkes var" dedi.

'TEHDİT, ŞANTAJ VE BASKILARLA OY TOPLUYORLAR'

BDP'nin tehdit ve şantajlarla oy aldığını belirten AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner, silahların susması ve baskıların ortadan kalkması durumunda BDP'nin yüzde 5 barajını dahi aşamayacağını söyledi. BDP'nin tehdit, şantaj ve baskılarla oy aldığını öne süren Metiner, "Hodri meydan diyorum. Silahlar sussun, tehdit, şantaj, baskı siyaseti terk edilsin, eğer ülke barajını mesele eden partiler yüzde 5 barajını aşarsa hiçbir şey bilmiyorum. Silahlar bırakılsın yüzde 5 barajına herkes var. Ama bir elimde silah olsun, tehdit edeyim, öldüreyim, baskı altına alayım, bu olmaz. Demokrasi bir bütündür, ilkeleriyle bir bütündür. Tecezzi kabul etmez. Ya siyaset yapacaksınız ya da silahları konuşturacaksınız" dedi.

'BU ÜLKENİN KÜRTLERİ AKILLARINI BAŞINA DEVŞİRSİNLER'

Devletin demokrasi ile kendini yenileme çalışmalarına karşı çıkanların terörü kullandığını ifade eden Metiner, Kürt halkına seslendi. Kürt halkını sağduyulu olmaya çağıran Metiner, şöyle konuştu: "Bu devletin demokrasi ile kendisini değiştirip, yenilemek istediğinde birde bakıyorsunuz terör kartını kullanmaya çalışıyorlar. Artık bu ülkenin Kürtleri akıllarını başına devşirsinler. Bu başka bir proje. Ve bu ülkenin Kürtleri, Kürtlük üzerinden Türkiye'deki demokratik değişimin önündeki engelleyici bir güç haline dönüştürülmek isteniyor. Ve bu terör kozunu kullananlar, silah kozunu kullananlar, Ergenekoncu düzenin devamını yaramaktan öte bir iş yapmıyorlar. 1 Ekim'de meclis açılacak. Gerçekten herhangi bir meselemizin çözümü konusunda samimiyseler, gelsinler yeminlerini etsinler, meclis çatısı altında her şeyi konuşmaya varız. Yasaksız bir Türkiye, özgürlükçü bir Türkiye. Demokratik özerklik projesi dahil her konuyu konuşabiliriz." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum