Metiner'den Eminağaoğlu'na Hukuk Dersi

Metiner'den Eminağaoğlu'na Hukuk Dersi

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecilerin tartışıldığı “Ne Oluyor” programına Mehmet Metiner’in sözleri damgasını vurdu.

CNN Türk ekranlarında Şirin Payzın’ın hazırlayıp sunduğu “Ne Oluyor” programında, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan, gazeteciler tartışıldı.

Yargı-Sen Başkanı Ömer Faruk Eminağaoglu, Türkiye’nin en sancılı ve sıkıntılı günlerinin yaşandığını ifade ederek ,bu yaşananların hukuksuz olduğunu tutukluların delilerin karartma ihtimalin olmadığını belirtti.

Eminağaoğlu’nun bu sözleri üzerine söz alan, Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, sert eleştiride bulundu.

Metiner Eminağaoğlu bu konuda erken bir yorumda bulunduğunu, bunun bir hukukçuya yakışmadığını, 28 Şubat yargısı sorgulanmadan hukuk düzeninde bahsetmek ne yaman çelişki olduğunu söyledi.

Metiner Sözlerine şöyle devam ett:

Başbakan Erdoğan’ın siyaseten yasaklandığı dönemde, hangi amaçla hangi yargı sisteminin nasıl siyaset dışına ittiğini Sayın Ağaoğlu’da bilir. O zaman kimse hukuk siteminden bahsetmiyordu.

Başbakanın arkadaşları işkenceden geçirildi. Hiç kimse sesini çıkarmadı. Yeni Şafak gazetesi basıldı. Hiç kimse görmedi. Nokta dergisi basıldı. Bugün basın özgürlüğü vaveyla kopartanlardan, tek bir ses çıkmadı. 28 Şubat’ta hukuk düzeninden bahseden Ağaoğlu’na sesleniyorum.

Seçilmiş hükümeti alaşağı edilirken Yüksek Yargının hangi hukuki anlayışla alkış çalan medyanın davranışı hangi hukuk düzeniyle bağdaşıyor. Sayın Eminağaoglu, özür dileyecek misin? O brifinglerde alkış çaldınız mı çalmadınız mı? Onun özrünü dileyecek misiniz? Karşımıza geçip demokratik taslamanıza gerek yok. “

İşte O Video...

           

Etiketler :