Metoroloji'den soğuk ve don uyarısı

Metoroloji'den soğuk ve don uyarısı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre 10-12 Nisan tarihleri arasında yurdun değişik bölgelerinde don olayı etkili olacak.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Türkiye cumartesi gününden itibaren Karadeniz ve Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek.

10-11 Nisan gecesi, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ve doğusu, Ege'nin güneydoğusu ile Akdeniz'in kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayının beklendiği belirtilen meteorolojik uyarı şöyle:

'11-12 Nisan gecesi, Karadeniz'in iç kesimleri, Marmara'nın güneydoğusu, İç Anadolu, güneyi hariç olmak üzere Doğu Anadolu, Ege'nin iç kesimleri ile Akdeniz'in kuzeybatısı ve kuzeydoğusunda hafif, yükseklerde orta kuvvette don olayı beklenmektedir.

Tarımsal faaliyetin olduğu bu bölgelerimizde, çiçeklenme ve meyve bağlama dönemindeki badem, kayısı, erik, fındık, kiraz, elma vb. meyve, sebze ve fide üreticilerimiz ile serada üretim yapan yetiştiricilerimizin gerekli tedbirleri almaları, yörelerindeki don durumu hakkında daha detaylı bilgi almak için en yakın Meteoroloji müdürlüklerine başvurmaları önerilir.'

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.