Metro sahile iniyor!

Metro sahile iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, yeni bir metro projesi üzerinde çalıştıklarını söyledi

Metro sahile iniyor!
 
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadir Topbaş, ''Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde bir metro projesi yapıyoruz'' dedi.

Beykoz Belediyesi tarafından yenilenen Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi ve Osman Akfırat Kütüphanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden bugüne kadar her alanda ne yapılması gerekiyorsa yapmaya çalıştıklarını ifade ederek, bugüne kadar İstanbul'a 46 milyar lira yatırım yaptıklarını söyledi.

Sadece Beykoz'a yaptığı yatırımların toplamının 775 milyon lira olduğunu ifade eden Topbaş, her ilçeye güçleri yettiğince hizmet etmeye çalıştıklarını kaydetti.

Topbaş, yol ve kavşak düzenlemeleri ile kapalı spor salonları gibi ilçede yaptıkları yatırımlara değinerek, ''Üsküdar'dan Beykoz'a sahil istikametinde bir metro projesi yapıyoruz. Sahil yolunda metro yapımından önce, yukarılardan sahile inecek olan 'finüküler' tarzda bir raylı sistem düşünüyoruz'' şeklinde konuştu.

Sahil bandı üzerinde Üsküdar'dan Sarıyer'e olan bir metro projelerinin olduğunu anlatan Topbaş, ''Bu ne demektir? Beykoz'dan kalkan bir insan, bindiği istasyondan, girdiği metroya, İstanbul'un herhangi bir noktasına, Silivri, Taksim, Başakşehir ya da Beykoz'a kadar gidebilme imkanına kavuşacak. İşte medeniyet bu'' dedi.

Topbaş, çocukların kitap okuması için büyüklerinin elinden kitabı bırakmaması gerektiğini ifade ederek, çocukların önce ebeveynlerini takip ettiğini kaydetti.

Beykoz Belediye Başkanı Çelikbilek

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek de eski başbakanlardan merhum Necmettin Erbakan'ın, birinci dönem belediye başkanlık dönemlerinde bu binanın temelini attığını hatırlattı.

Çelikbilek, Beykoz'un sanayi kentinden eğitim, turizm ve kültür kentine dönüşürken, kültür-sanat hizmetlerini daha bakımlı ve modern mekanlarda sunmayı hedeflediklerini bildirdi.

20 bin kitaplık halk kütüphanesini kuran başta Kadir Topbaş olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Çelikbilek, kütüphaneye, ilçede uzun yıllar ilim-irfan yolunda hizmet veren, birçok kitabı bulunan Hacı Osman Akfırat'ın adını vererek değerlerine vefa örneği gösterdiklerini kaydetti.

Topbaş ve baraberindekiler konuşmaların ardından kurdele keserek kültür merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.