Metro Turizm'in sahibi de gözaltına

Metro Turizm'in sahibi de gözaltına

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'ndaki hisseler üzerinde manipülasyon yaparak kazanç elde ettikleri iddiasıyla 54 kişi gözaltına alındı.

Sabah erken saatlerden itibaren belirlenen çok sayıda adresi basan polis, aralarında ünlü bir otobüs firmasının sahibinin de bulunduğu kişileri gözaltına aldı.


Gözaltına alınanlar arasında borsada işlem yapması yasaklanmış olduğu halde başka isimler adına kurulan firmalar üzerinden işlem yapan borsacıların da bulunduğu öğrenildi.


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun zamandır yürüttüğü bir soruşturma çerçevesinde bu sabah saatlerinde İstanbul'daki bir çok ilçedeki adres basıldı.


İstanbul dışındaki bazı illere de sıçrayan operasyonda, borsada işlem gören hisseler üzerinde manipülasyon yaparak kazanç elde ettikleri iddia edilen kişiler gözaltına alındı.


Operasyonun Beykoz'daki bölümünde ünlü bir otobüs firmasının sahibi G. Ö'nün de bulunduğu belirtildi. Villasında gözaltına alınan G. Ö. sağlık kontrolünün ardından ifade için emniyete götürüldü.


Öte yandan gözaltına alınanlar arasında borsa yasaklı kişilerin de bulunduğu öğrenildi.


Bu kişilerin başkaları adına şirket kurarak borsada işlem yaptıkları ve borsada işlem gören kağıtlar üzerinde manipülasyona neden oldukları iddia edildi.


Bu arada gözaltına alınan kişilerin ne gerekçeyle yakalandıklarına ilişkin ilk bilgiler de netleşmeye başladı.


Bu kapsamda yakalanan kişilerin borsadaki bazı hisseler ile ilgili spekülasyon çıkararak değerini yükselttikleri ve çok sayıda borsa yatırımcısının bu kağıtları almalarının sağlandığı, aynı şekilde benzer spekülasyonlarla bazı kağıtların değerini düşürdükleri iddia edildi.


Şu ana kadar ulaşılan bilgilere göre operasyonun 6 ayrı şirketi kapsadığı ve 15 civarında iş adamının da operasyon kapsamında gözaltına alındığı belirtildi.


İstanbul merkezli gerçekleştirilen operasyonda Ankara ve İzmir'den de bazı kişilerin yakalandığı öğrenildi.


Sağlık kontrolünden geçirilen zanlıların Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri devam ediyor.


Operasyon kapsamında, Metro Turizm'in sahibi Galip Öztürk de gözaltına alındı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :