Mevsim normali aşılıyor

Mevsim normali aşılıyor

Yeni haftada beklenen yüksek sıcaklık, sıcak çarpması riskini yaz başından bu yana hiç olmadığı kadar artıracak. Gölgede Marmara ve Ege 35 ile 38 dereceye çıkıyor.

 

Doğuda ise Haziran boyu ara veren yağmurlar bu hafta kuvvetlenerek taşkın riskini artıracak

Türkiye'deki beş büyük kentin hava koşulları ise şöyle: İstanbul'da sıcaklık 32 derece, nem düşük olsa bile, zayıf rüzgar hiç serinlikvermediğinden 35 derece hissediliyor.

Gölgedeki sıcaklık Ankara'da 34 derece, İzmir'de 36, Bursa ve Adana'da 34 derece. Marmara'lılar bu hafta 11 ile 16 saatleri arasında güneşinaltında fazla kalmamalı.

Sıcaklık gölgede dahi Edirne'de 38, Balıkesir'de 35 derece. güneşin altında ise 40 dereceyi bulacak. Rüzgar zayıf, sadece Perşembe günü sert esecek. İç Anadolu'da akşam üstü Kırıkkkale, Yozgat, Sivas dolayları yağış alacak. Bölgede nem yüzde 35'i geçmiyor.

Sıcaklık Konya'da 34, Kayseri ve Niğde'de 33 derece. Ege yeni haftanın ilk yarısıçok sıcak, özellikle Güney Ege'de: Muğla, Aydın, Denizli boyunca kavurucu sıcaklar yaşanacak, termometreler 39 dereceyi gösterecek. Aydın'da 40'ı geçebilir.

Perşembeden sonra sıcaklıkta normallere dönüş var. Akdeniz'de nem tekrar biraz artıyor. Hissedilen sıcaklık sahillerde 37 dereceyi buluyor.

Güneydoğu'da 3 gün akşam saatlerinde yaz yağmurları bekleniyor, Diyarbakır 38 derece. Doğu Anadolu'da bu hafta öğleden sonraları Erzincan'dan, Erzurum'a kadar kuvvetli sağanak yağmur görülecek, beraberinde yıldırım tehlikesi de artıyor.

Karadeniz'de Kastamonu'dan Samsun, Trabzon ve Rize'ye kadar Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yaz yağmuru var. Yağışlar sırasında ağaç kenarlarında ve yüksek yerlerde bulunmamalı. Bazı kesimlerde taşkınlar da yaşanabilir.

BÖLGE BÖLGE 5 GÜNLÜK HAVA HARİTALARI VE İL İL 5 GÜNLÜK SICAKLIK DERECELERİ

SICAKLIKLAR YURT GENELİNDE MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE OLACAK

Hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam ederken, Orta ve Doğu Karadeniz ile iç kesimler kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre, yurt geneli az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve doğu bölgelerimiz parçalı çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Erzincan, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan, Van, Bitlis, Sinop, Kastamonu, Karabük, Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevre ilçeleri (Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere) kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Rüzgar genellikle kuzeyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.

-YÜKSEK SICAKLIK UYARISI-

Hava sıcaklıkları; yurt genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık.(32)

ANKARA: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey çevre ilçeleri (Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere) kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı.(34)

İZMİR: Az bulutlu ve açık.(36)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(32)

SAMSUN: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı.(29)

ERZURUM: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu.(38)

-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık, Trakya kesimi parçalı ve zamanla çok bulutlu geçecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevre ilçeleri (Kazan, Kızılcahamam, Çamlıdere) kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı iç kesimleri çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Karabük, Kastamonu ve Sinop çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzincan, Bingöl, Muş, Ağrı, Iğdır, Erzurum, Kars, Ardahan, Van ve Bitlis çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi (Adıyaman, Diyarbakır, Batman ve Siirt) parçalı bulutlu geçecek.

ANKA -HABER 7

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.