Meydanda vaat etti, merkezde kaçak çalıştırdı

Meydanda vaat etti, merkezde kaçak çalıştırdı

CHP lideri Kılıçdaroğlu seçim meydanlarında taşeron işçilere kadro vaat ederken CHP Genel Merkezi’nde çalışan işçilerin ihbarı üzerine müfettişler ‘kaçak işçi’ çalıştırıldığını tespit etti.

12 Haziran öncesinde, “taşeron ve sözleşmei işçilerin kadroya alınması”, başta olmak üzere işçilerle ilgili vaatlerde bulunan CHP’nin başı, kaçak işçi çalıştırmaktan derde girdi. Ankara Sosyal İl Müdürlüğü Kontrolörleri’nin, CHP çalışanlarından gelen şikayet üzerine yaptığı incelemede, CHP’nin bazı işçileri sigortasız çalıştırdığı, çocuk, yemek ve yol yardımı gibi ödemelerini devlete bildirmediği belirlendi. CHP’yi karıştıran kaçak işçi raporu, CHP Genel Merkezi’nde uzun yıllar çalışan H.D., M.A., H.G., E.E.,H.B ve N.O.’nun SGK Başkanlığı’na verdiği şikayet dilekçesi üzerine hazırlandı. Geçtiğimiz yılki ihbarın incelemeleri tamamlandı. Sosyal Güvenlik Kontrol Memuru Nilay Bal tarafından hazırlanan 17 Mayıs tarihli rapor ve işyeri inceleme tutanağında, bir işçinin 3 yıllık sigorta bildirimin yapılmadığı vurgulandı. Raporda tespitler:

-”Z.E. isimli şahıs CHP Genel Merkezi’nde çalışmasına rağmen 1.1.2003 31.01.2006 arasında SSK primleri SGK’ya bildirilmemiştir. İşçi 3 yıl kaçak çalışmıştır.”

-”2003’te tüm çalışanlar için yapılan ve SSK primlerine dahil edilmesi gereken ikramiyeler, yol tazminatları ve sosyal yardım paketleri, yemek yardımı, çocuk yardımı, yol tazminatları, SSK’ya bildirilmemiştir. ”

-”M.Ç. isimli çalışanına makam zammı ödemeleri yapılmasına rağmen bu ödemeler sigorta primlerine dahil edilmemiştir.”

‘Bilgisayar bozuktu bildiremedik’

Raporda, CHP’nin Muhasebe Müdür Yardımcısı Ersin Şenol’un, ifadesinde, yan ödemelerin primlere eklenmemesi konusunda, “O dönemlerde bilgisayarlar bozuktu. Bu nedenle kayıtlarda yer almamış olabilir” savunmasını yaptı. Raporun sonuç kısmında, kaçak işçi çalıştırma ve eksik bildirimde bulunmadan CHP’ye para cezası verilmesi için çalışmaların sürdüğü gerektiği vurgulandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.