'Mezuniyete geleceğim, bekleyin'

'Mezuniyete geleceğim, bekleyin'

BAŞKENT Üniversitesi’nin bu yılki mezuniyet töreni hazırlıkları, farklı bir heyecanla yapılıyor.

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan Prof. Dr. Haberal, kurucusu olduğu Başkent Üniversitesi’ne haber yollayarak, “İnşallah seçilip Yüce Meclis’e milletvekili olarak girmeye hak kazanırsam, mezuniyet töreninde olmak istiyorum, bekleyin” dedi. Bunun üzerine 17 Haziran olarak düşünülen tören 1 hafta ertelendi.

BAŞKENT Üniversitesi’nin bu yılki mezuniyet töreni hazırlıkları, farklı bir heyecanla yapılıyor. Ergenekon davası kapsamında 2 yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Kurucu Rektör Prof. Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Araz ve üniversite yönetimine haber göndererek, “İnşallah seçilip Yüce Meclis’e milletvekili olarak girmeye hak kazanırsam, Başkent Üniversitemizin mezuniyet töreninde sevgili öğrencilerimiz, değerli öğretim üyelerimiz ve çalışanlarımızla birlikte olmak istiyorum. Tören için beni bekleyin” dedi.
Hoca’ya göre hazırlık
Haberal’dan gelen bu haber üzerine, daha önce 17-18 Haziran olarak düşünülen mezuniyet töreni, 24-25 Haziran’a ertelendi. 12 Haziran genel seçimlerinde CHP’den Zonguldak 1’inci sıra adayı gösterilen Haberal’ın, milletvekili seçilerek TBMM’ye girmesi bekleniyor. Haberal’dan gelen haberi dikkate alan Rektörlük, cezaevinden çıkması, mazbatasını alması ve Meclis’te yemin etmesi için geçecek süreleri de dikkate alarak, mezuniyet törenini bir hafta erteledi.
Daha coşkulu bir tören
Haberal’ın Zonguldak seçim kampanyasının başında kardeşi Prof. Dr. Ali Haberal bulunuyor. Başkent Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Sağlık Kurumları Direktörü olan Ali Haberal, “Tabii ki, Kurucu Rektörümüz Sayın Hocamızın, üniversitemizin mezuniyet törenine katılımı, hepimizi çok sevindirir, gururlandırır. Elbette böyle bir umudumuz da var. Ancak bu kararı verecek, devletin başka makamlarıdır. Bizim elimizde olan bir şey değil. Biz de heyecan ve merakla bekliyoruz” dedi. Üniversitenin bir yetkilisi ise son sınıf öğrencilerinin bir kısmının notlarının teslim tarihinin 16 Haziran olduğunu belirterek, “O tarihten sonra kesin mezun olacak öğrencilerimiz de belli olacak. Tören o nedenle bir hafta ertelendi. Ancak, Kurucu Rektörümüz de törene katılabilirse mutluluğumuz katlanır” diye konuştu. Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdülkadir Varoğlu da, şunları söyledi: “16 Haziran’da notların mazeret inceleme süreleri doluyor. Biz, onları hukuken incelemeden diploma töreni yapamayız. Mezuniyet töreni o yüzden ve yaklaşık 1800 öğrenci mezun olacağı ve aileleriyle birlikte büyük bir kalabalık oluşacağı için 24-25 Haziran’da iki bölüm halinde planlandı. Haberal’ın seçilme ve cezaevinden çıkmasına ilişkin yargı süreci bizim dışımızda ve farklı. O prosedürün nasıl olduğu da çok net değil. Ama umuyoruz, Sayın Hocamız da katılabilir. Hocamızın katılabilmesi, duygusal olarak da çok önemli ve anlamlı olur.” Prof. Haberal, 13 Nisan 2009’da gözaltına alınmış, 17 Nisan 2009’da tutuklanmıştı. Uzun süre rahatsızlığı nedeniyle hastanede tutuklu kalan Haberal, bir süre önce cezaevine nakledilmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.