MGK toplantısı sona erdi

MGK toplantısı sona erdi

2 saat 45 dakika süren Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantı süresi, son yıllardaki MGK toplantıları arasında en kısa toplantılardan birisiydi.

MGK sonrası açıklanan bildiride terörle mücadelede kararlılık vurgusu öne çıktı ve 'Terörle mücadele hassasiyetle, kararlılıkla sürecektir' denildi. Suriye'deki yaşanan gelişmelerle ilgili olarak da 'Ulusal güvenliğe dönük tehdit ve riskler bertaraf edilecektir. Suriye'den gelebilecek kitlesel göçlere karşı önlem alınacaktır' denildi.

EN UZUNU 9,5 SAAT, EN KISASI 40 DAKİKA

Bu arada, MGK tarihinin en uzun toplantısı 28 Şubat 1997'de gerçekleşti. Tarihe 28 Şubat kararları olarak geçen bu toplantı tam 9,5 saat sürmüştü. En kısa MGK toplantısı Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde yapıldı. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Anayasa kitapçığı attığı iddiasıyla Ecevit'in toplantıyı başlamasından 40 dakika sonra terketmesiyle 40 dakika sürmüştü.

 

İŞTE MGK BİLDİRİSİ

MGK bildirisinde ''Vatandaşlarımızın yaşam hakkını hiçe sayarak gerçekleştirilen terör eylemleri ele alınmış, bu eylemlerin vatandaşlarımızın huzur ve refahına en fazla zararı verdiği belirtilerek, büyük küçük kadın erkek ayrımı gözetmeksizin halkın can ve mal güvenliğine kast eden terör örgütünün milletimizin duygu birliğini bozamayacağına olan inanç teyit edilmiş, terörle mücadelenin hukuk içerisinde, halkımızın can ve mal güvenliği korunarak hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulanmıştır'' denildi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.