MHK'dan Çakır'a övgü

MHK'dan Çakır'a övgü

Alp, Cüneyt Çakır ve ekibinin başarılı olacağına çok inandıklarını dile getirdi.

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp ve eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu, 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya-Meksika maçını yöneten Cüneyt Çakır'a övgüler yağdırdı.

Alp, Cüneyt Çakır ve ekibinin başarılı olacağına çok inandıklarını dile getirerek, "Cüneyt Çakır ve ekibi Dünya Kupası'na çok güzel hazırlandı. Aylardır bu turnuvada başarıyı yakalayabilmek için her şeyi yaptılar. Cüneyt ve ekibi sıkıntısız bir maç yönetti. Tek korkumuz hakem şanssızlığı yaşamalarıyla alakalıydı. Dua ettik ve Allah'tan hiçbir aksi durum yaşamadılar. Türk milletini çok güzel temsil etti ve gurur duyduk" diye konuştu.

Zekeriya Alp, Çakır ve ekibinin birkaç küçük pozisyon haricinde hatasız bir yönetim sergilediğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cüneyt kelimenin tam anlamıyla dört dörtlüktü. Oyunun her bölümünde, sahanın her tarafında vardı. Koşuları, kondisyonu, otoritesi mükemmeldi. Oyuncular da Cüneyt'in otoritesinin farkına vardı ve tavırlarını düzelttiler. İlk maç çok önemliydi, tahminimce iyi not alacaktır. Bazı oyunlar oynanmazsa turnuvanın üst kademelerinde de maç yönetecektir. Yalnızca Cüneyt değil, Tarık (Ongun) ve Bahattin (Duran) de son derece mükemmeldi."

Cüneyt Çakır'ın Brezilya-Meksika maçıyla kariyerindeki 81. uluslararası müsabakaya çıktığını vurgulayan Alp, "Bu, çocuk oyuncağı değil. Futbolculardan daha fazla çalışıyorlar. Dünya Kupası bittikten sonra gerekli yerlere gerekli mesajı vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Çulcu: "Çakır, Dünya Kupası'nda bir yıldız gibi doğdu"
Eski MHK Başkanı Mustafa Çulcu da Cüneyt Çakır'ın çok iyi bir yönetim gösterdiğini söyledi.

"Bu tempoyla devam ederse neden final olmasın" diyen Çulcu, Çakır'ın kupada görev alan diğer hakemlerden eksiği olmadığını ve birçok yönden artıları bulunduğunu kaydetti.

Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan kupanın açılış maçında Japon hakem Yuichi Nishimura'nın Brezilya lehine verdiği penaltının dünyada "Acaba Brezilya, hakemler tarafından kollanıyor mu?" intibası bıraktığını ifade eden Çulcu, "Cüneyt Çakır, Dünya Kupası'nda bir yıldız gibi doğdu. Sahada iki yıldız vardı; bunlardan biri Meksika kalecisi Guillermo Ochoa, diğeri de Cüneyt Çakır'dı. Ekibiyle muhteşem bir maç yönetti ve göğsümüzü kabarttı. Çakır ve ekibi, 89. dakikada Marcelo'nun düştüğü ve penaltı beklediği pozisyona 'devam' diyerek 'Brezilya kollanıyor mu?' intibasını da yok etti" değerlendirmesini yaptı.

Çulcu, şu ana kadar izlediği bütün hakemler içinde Çakır'ın hepsinden bir adım önde olduğunu sözlerine ekledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.