MHP baraj altına gidiyor

MHP baraj altına gidiyor

CHP ve MHP'nin referandum sonrası durumlarını değerlendirdi, ilginç açıklamalar yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Doç. Dr. Yalçın Akdoğan, bir gazetede yer alan yazısında, CHP ve MHP'yi 'işportacı siyaseti' yapmakla suçladı.

 

Türk siyasetinin, uzun zaman 'siyaset esnafının' bayat söylemleriyle, derde deva olmayan söylemleriyle meşgul edildiğini belirten Akdoğan, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Demirel, Cindoruk, Baykal gibi liderler, bayat söylemlerle işi idare eden siyaset esnafına örnekti. Bugün ise 'işportacı siyaseti' devreye girdi. Kılıçdaroğlu'nun ortaya koyduğu tarzı, işportacı siyasetinden başka bir şey değildir.''

 

Akdoğan, hiçbir derinliği olmayan, hiçbir karşılığı olmayan, hiçbir vizyonu yansıtmayan, hiçbir hazırlığı yansıtmayan popülist söylemlerle tutarlı ve kalıcı bir siyasetin yapılamayacağına işaret etti. Bir kısım MHP sözcülerinin de yaptığının işporta siyaseti olduğunu vurgulayan Akdoğan, yazısına şöyle devam etti:

 

"Bazı MHP yöneticilerinin ülkücüleri bile tedirgin eden, çoğunluğun antipatisini çeken üslup ve yaklaşımları Türk siyasetine seviye kaybettirmektedir. Kılıçdaroğlu'nun yalan ve iftiraya dayanan popülist siyaseti, ucuz polemikleri, AK Parti'ye kaybettirmemiş, aksine kazandırmıştır. "

 

"MHP KENDİSİNİ BARAJIN ALTINA DOĞRU İTİYOR"

 

12 Eylül referandumunda CHP-MHP koalisyonun ciddi şekilde sarsıldığının altını çizen Akdoğan, iki partinin bir araya gelmesinin bir anlam taşımayacağına işaret etti. Milliyetçilerin büyük bir kısmının CHP-MHP birlikteliğinden rahatsız olduğunu öne süren Akdoğan, referandum sonrasında MHP Genel Başkanı adına yapılan açıklamada ise "tam bir çapsızlık, tahammülsüzlük, vizyonsuzluk ve göz dönmüşlük görüntü verildiğini" kaydetti. Akdoğan, MHP'nin barajın altına doğru gittiğini ve 'bir parti nasıl bitirilir' örneğini ortaya koyduğunu işaret etti.

 

12 Eylül tarihinde yapılan referandumdan BDP'nin de çıkarması gereken dersler olduğuna işaret eden Akdoğan, referandum sonrasında herkese "Demokrasi ve siyaset her sorunu çözer. Silaha gerek yok, darbeye gerek yok, kirli oyunlara gerek yok, çalışın başarılı olun" mesajı verildiğini belirtti. Akdoğan, BDP'nin boykotunun belli bir düzeyde etkili olmasına rağmen beklentinin altında kaldığını belirterek, hayır çıkan illerin bir kısmında genel seçimlerde AK Parti'nin birinci parti olacağını savundu. 

 

CİHAN

Etiketler :