MHP baraj kaygısına mı düştü?

MHP baraj kaygısına mı düştü?

AK Partili Kılıç: MHP baraj kaygısına düştü, asılsız senaryolar üretiyor.

AK Parti Grup Başkanvekili Samsun Milletvekili Suat Kılıç, 'MHP'ye AK Parti'den 40 milletvekili geçecek' iddialarını sert bir şekilde yalanlayıp, gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Samsun'da bayramlaşma törenlerine katılan Kılıç, MHP Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı'nın gündeme getirdiği iddialara açıklık getirdi. Kurban Bayramı'nın 1. günü gündelik siyasete çok fazla girmek istemediğini ifade eden Kılıç, "Ama siyasi partilerin yöneticileri konumunda bulunan isimlerin, ağızlarından çıkan her cümleyi 40 sefer tartarak, ölçerek, biçerek, muhasebesini yaparak konuşmaları gerekir." dedi.

'AK Parti'den MHP'ye 40 milletvekili geçecek' iddiasını çok vahim bulan Kılıç, şöyle konuştu: "Deyim yerindeyse 'aç tavuk kendini darı ambarında görür' ata sözüne paralel bir iddia. Böyle bir şeyin vuku bulması, gerçekleşmesi kesinlikle söz konusu bile değil. 'Mezarlıktan geçerken ıslık çalmak' gibi atalarımızın bir sözü var. Şimdi baraj kaygısı taşıyanlar elbette ki bu kaygılarını bertaraf etmek üzere astı astarı olmayan bir takım senaryoları gündeme getirmek isteyeceklerdir. Ama AK Parti en son anayasa değişiklikleri sırasında çok kuvvetli, çok sağlam bir sınav vermiştir, bu sınavdan AK Parti birlik, bütünlük içinde çıkmıştır. Öncesinde AK Parti Grubu, Cumhurbaşkanlığı seçimini gerçekleştirmiştir. Yine Cumhurbaşkanlığı seçiminden de birlik ve beraberlik içinde yüzünün akıyla çıkmasını başarmıştır. Dolayısıyla bu iddialar, siyasetçilere yakışmayan ve gerçekle de alakası olmayan iddialardır."
 

Etiketler :