MHP: Darbeciler Yargılansın

MHP: Darbeciler Yargılansın

MHP, 28 Şubat süreci komutanlarından emekli Orgeneral Bir, Tümgeneral Özkasnak ve 27 Nisan bildirisini hazırlayan Büyükanıt'ın da yargılanmasını istedi.

MHP'li Akşener: 28 Şubat ve 27 Nisan komutanları da yargılanmalı
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanvekili ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İstanbul Milletvekili Meral Akşener, darbeyi planlayanlarla birlikte darbeyi bizzat yapan 28 Şubat süreci komutanlarından emekli Orgeneral Çevik Bir, Tümgeneral Erol Özkasnak ile birlikte 27 Nisan bildirisini hazırlayan Yaşar Büyükanıt'ın da yargılanmasını istedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü ile ilgili bir konferans için Denizli'ye gelen Akşener, Halk Eğitim Merkezi önünde gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 28 Şubat'la ilgili değerlendirmesine açıklık getiren Akşener, son dönemde Sarıkız, Ayışığı, Kafes gibi pek çok cuntaya yönelik iddialar olduğunu hatırlattı.

Akşener, "Bir hafta evvel 4 kuvvet komutanı gözaltına alındı. Burada insanların ne yaptığından ziyade biz neyi izledik? Çekyatta mı yattılar? Somyada mı yattılar? Çay mı içtiler? Kahve mi içtiler? Sabah kahvaltısında ne yediler? Şu kadar sürede orada tutuldular. Şimdi böyle bir resimle karşı karşıyayız. Yani bir iddia var. İddianame var. Bu insanların da bellerinde silah varken herhangi bir şey olmamış. Bellerindeki silahı teslim etmişler. PTT konumunda yani pijama, terlik, televizyon durumundayken bu cunta hevesleriyle ilgili gözaltına alındılar." dedi.

Bu komutanların yanı sıra bizzat eyleme karışan komutanların olduğunu da vurgulayan Akşener, "Bu arada bir de eylem yapmışlar var. Ne yapmışlar? Birisi 27 Nisanda. Ne olmuş? Genelkurmay Başkanı bizat (Yaşar Büyükanıt) kendi eliyle yazdığını ifade ettiği bildiri koymuş. Şimdi bu bildiriyi sayın Ömer Çelik 'kese kağıdına' çevirdiklerini söylüyor. Doğrudur, kese kağıdı haline çevrilmiştir. Ama o bildiriyi yazan el bu arada ödüllendirilmiştir. 1 trilyon 200 milyarlık arabada gezmektedir ve sağdır. Şimdi bu arkadaşımız ortada." diye konuştu.

28 Şubat sürecinde isim vermeden dönemin başbakanı Necmettin Erbakan'a sövüldüğünü ve Çevik Bir'in de demokrasiye balans ayarı yaptığını hatırlatan Akşener, darbeyi planlayanlar kadar bunu yapanların da yargılama sürecinin başlatılması gerektiğini kaydetti. Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

"28 Şubat sürecinde Başbakan'a sövenler, balans ayarı yapanlar, demin söylediğiniz arkadaş (Çevik Bir). Bu arkadaş da sağ. İktidar düştü. Sonuç itibarıyla teşebbüs halinde hayal edenler, 'böyle bir şeyi yapsak ne olur?' diye düşünenlerin hukuki süreci işliyor, işlesin. Ona da bir şey demiyoruz. Ama bu arada bu işi yapmış olanların durumu çok ilginç. Dolayısıyla onlarla da ilgili yargılama sürecinin olması gerektiğini söyledi genel başkanımız. Aynı fikirdeyiz."

'28 Şubat sürecinde eski orgeneral Çevik Bir'in kendisini tehdit edip etmediğine' dair bir soruya karşılık Akşener, o konularda çok konuşulduğunu ve cevabının verildiğini söyledi. "Esas olan bugün bakmak lazım." diyen Akşener şunları kaydetti:

"Bugün de sayın Bir ne işle meşguldür ? İktidarla olan ilişki biçimi nedir ? Türkiye'de kimler ABD'de bir Yahudi kuruluşundan cesaret madalyası almıştır ? Baktığınız zaman çok ilginç bir resim ortaya çıkar. Sayın Çevik Bir'le beraber sayın Erdoğan bu cesaret madalyasını alan iki kişi. Buradan baktığımızda AK Partili bir milletvekili çıkıyor diyor ki 'Bir emekli paşa gitti, İsrail silah fabrikasında danışmanlık yapıyor. Bu adam vatan hainidir. Bu İsrail projesidir.' Büyük Ortadoğu Projesi bu da büyük yanlışlıktır. Eş başkanı Başbakan. Ben de katılıyorum bu milletvekiline. Evet bir İsrail projesidir. Dediği doğrudur. Şimdi bakın 'tavşana kaç, tazıya tut' politikası. Bir diğer konu şu: Diyor ki "Hem bunlar hem İsrail danışmanlık yapanlar hem de AK Parti'ye karşı olanlar kanı bozuktur' diyor. 'Bunların tahlile götürülmesi lazım.' Şimdi bu arada bakıyorsunuz İsrail ve ABD'ye danışmanlık ötesinde yakınlıkları olan emekli askerlerin bir kısmı senin söylediğin arkadaş da (Çevik Bir) olmak üzere AK Parti çeşitli alanlarda yardım ve danışmanlık hizmeti veriyorlar. Bu nasıl iştir?"

Akşener, daha sonra MHP Denizli Teşkilatının düzenlediği konferansa katıldı. Konferansta, MHP Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan da hazır bulundu.

Etiketler :