MHP de Yaşar Büyükanıt'ı eleştirdi

MHP de Yaşar Büyükanıt'ı eleştirdi

MHP'li Şandır, Büyükanıt'ın konuşmasını "Biz Sayın Büyükanıt'ın söylediklerinden çok, tavrını doğru bulmadık'' şeklinde değerlendirdi.

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın özel bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaları, ''Bazı insanların konuşma hakkı yoktur, yapmak zorundasınızdır. Eski Genelkurmay Başkanı çok önemli şeyler söyledi. Ama dün bu konuların takipçisi olma görevlisiydi. O zaman 'bu görevinizi yapmadınız' mı diye sorarlar. Dolayısıyla biz Sayın Büyükanıt'ın söylediklerinden çok, tavrını doğru bulmadık'' şeklinde değerlendirdi.

Şandır, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, MHP Grup Başkanvekili Şandır'a, eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ın bir televizyon kanalında yaptığı açıklamaların sorulması üzerine soruları, ''Bazı insanların konuşmak hakkı yoktur, yapmak zorundadırlar. Eski Genelkurmay Başkanı çok önemli şeyler söyledi. Ama dün bu konuların takipçisi olma görevlisiydi. O zaman 'görevinizi yapmadınız' mı diye sorarlar? Biz, Sayın Büyükanıt'ın söylediklerini değerlendirmekten çok, tavrını doğru bulmadık'' diye yanıtladı.

MHP'li Atılgan da Büyükanıt'ın 27 Nisan Bildirisi ile ilgili sorularına, ''Diyorsa ki 'ben yazdım', münferit yazdığı belli oluyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde genelde münferit olarak bir olay, Genelkurmay Başkanı da olsa topluma deklare edilmez. Olayın önü, arkası karargahta kuvvet komutanlarıyla ne tür tepkiler doğuracağı tartışılır ve ondan sonra topluma deklare edilir. Kişisel olarak 'e-bildiri' şeklinde yaptıysa yanlıştır. Özünde de yanlıştır. Milletin iradesine herkesin saygı göstermesi gerekir'' karşılığını verdi.

Gazetecilerin, Mardin'de yaşanan olaydan sonra koruculuk sisteminin tartışıldığını anımsatması üzerine de Şandır, ''Koruculuk, ülkenin güvenliği ile ilgili bir konudur. Ülkenin güvenliğini korumakla görevli olan devlet birimleri zamanında, bu koruculuk sistemini gerekli görerek kurdu ve yapılandırdı. Koruculuk sistemi, bölücü teröre karşı çok olumlu işler yaptı ve yaklaşık 1500 korucu da bu uğurda şehit oldu.

Mardin'de yaşanan olay çok acı. Ancak, bu olaydan hareketle koruculuk sistemini tartışmaya açmak, bölücü terörü cesaretlendirir. Bu, bölücü teröre güç verir ve mücadeleyi zaafa uğratır. Eksiği varsa, bunlar düzeltilir ve bu konuda da tedbir alma sorumlusu da siyasi iktidardır. Mardin'de koruculardaki silahların kullanılmış olması çok yanlıştır ve suçtur. Ancak, koruculuğun kaldırılmasını PKK istiyor, Barzani istiyor. Koruculuğun kaldırılmasına Mardin olayını gerekçe göstermek doğru bir yaklaşım olamaz'' diye konuştu.

Etiketler :