MHP: Fırtınaya Selam Olsun!

MHP: Fırtınaya Selam Olsun!

MHP'li başkandan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'ya selam...

Fethiye Belediyesi'nin MHP'li Başkanı Behçet Saatcı, 'Balyoz Güvenlik Harekât Planı'na ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sorgusunun ardından serbest bırakılan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına'ya Fethiye'den selam gönderdi.

1914 yılında Şam-Kudüs hattı uçuşu sonrasında şehit düşen Pilot Yüzbaşı Şehit Fethi Bey'in ölümünün 96.'ncı yıldönümü kapsamında anıtı önünde bir tören düzenlendi. Törene İzmir Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Hasan Küçükakyüz, THK Genel Başkanı emekli Tümgeneral Osman Yıldırım, Fethiye Kaymakamı Mehmet Ali Karatekeli, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve vatandaşlar katıldı. Törende Fethiye'ye adını veren Pilot Yüzbaşı Fethi Bey'in hayatından kesitler sunulurken öğrenciler tarafından şiirler okundu. THK pilotları tarafından gökyüzünde gerçekleştirilen paraşüt gösterileri ile renklenen törene Fethiye Belediyesi'nin MHP'li başkan Behçet Saatcı'nın konuşmaları damgasını vurdu. Konuşmasına Kıbrıs Barış Harekatı sırasında yedek parça bulunamadığı için uçakların çalışamamasına dikkat çekerek başlayan Saatcı, son günlerde yaşanan tartışmalara değindi. Türkiye'nin kavram karmaşası ve bilgi kirliliği yaşadığını söyleyen Saatcı, "Her geçen gün keyfi kaçan, hem devletinin, hem ailesinin geleceğine karamsarlıkla bakan milletimiz, diğer devletlerde, aylarca tartışılacak gündem maddelerinin, bir günde eskidiğini ve yerini yenilerinin aldığı bu kavram kargaşası ve bilgi kirliliği içinde kendine has kabiliyetleriyle bu günleri de aşacaktır." dedi.

"İBRAHİM FIRTINAYA SELAM OLSUN"

Behçet Saatcı konuşmasının sonunda ise 2004 yılında Fethiye Belediyesi Meclisi tarafından Fethiye'nin fahri hemşerisi kabul edilen dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Halil İbrahim Fırtına'ya selam gönderdi. Törene katılan İzmir Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Hasan Küçükakyüz ve davetliler tarafından alkışlanan konuşmasında Saatcı şu ifadeleri kullandı: "İlk törenimizi Hava Kuvvetleri Komutanı olarak şereflendiren ve Fethiye Belediyesi Meclis Kararı ile fahri hemşerimiz olan, Halil İbrahim Fırtına Paşamıza da buradan selam gönderiyorum."

ETHİYE'YE HAVACILIK EĞİTİM MERKEZİ KURULACAK

Törende söz alan THK Genel Başkanı Tümgeneral Osman Yıldırım ise Türkiye'nin havacılıkta geldiği son noktayı Fethi Bey'e borçlu olduğunu söylerken Şehit Fethi Bey'in tüm THK bürolarınca anıldığını söyledi. Yıldırım konuşmasının devamında ise Türkiye'nin önemli bir şehidinin ismini taşıyan Fethiye'ye havacılık eğitim merkezi kurulması yönünde çalışma başlattıklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından THK tarafından açılan Radyo Kontrollü Model Uçak kursunda başarılı olan öğrencilere sertifikaları verildi. İzmir Hava Eğitim Komutanı Tümgeneral Hasan Küçükakyüz de bir öğrenciye sertifika verdi.

 

Etiketler :