MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz'dan, MHP'li belediyelerin yardım kampanyasına ilişkin açıklama

MHP Genel Başkan Yardımcısı Durmaz'dan, MHP'li belediyelerin yardım kampanyasına ilişkin açıklama

"Afet bölgelerine yakın belediyelerimizin yangınların ortaya çıktığı anda başlattığı yardım kampanyası, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatıyla tüm belediyelerimizi kapsayacak şekilde genişletilmiş, afetzedelerin yaralarının sarılması...

ANKARA (AA) - MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, afet bölgelerine yakın MHP'li belediyelerin başlattığı yardım kampanyasının, partisinin tüm belediyelerini kapsayacak şekilde genişletildiğini belirtti.

Durmaz, Türkiye'de meydana gelen orman yangınları için MHP'li belediyelerin başlattığı yardım kampanyasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Manavgat'ta geçen hafta başlayan ve kısa sürede ilçeyi tehdit eden boyutlara ulaşan orman yangınının üzüntüsünü yaşarken, birçok farklı ilden gelen orman yangını haberleriyle üzüntünün milletçe yürek yangınına dönüştüğünü ifade eden Durmaz, sadece 3 günde 35 ilde 125 orman yangınının kayıtlara geçtiğini kaydetti.

Büyük çoğunluğu kontrol altına alınan orman yangınlarının nedenlerinin adli ve idari birimler tarafından araştırıldığını anımsatan Durmaz, eğer sabotaj veya terör eylemi varsa Türk adaletinin üzerine düşeni yapacağını ve faillerin hak ettikleri cezayı çekeceğini vurguladı.

Bu zor günlerin, Türk milletinin yardımlaşma ve dayanışma ruhunun daha net ve belirgin biçimde ortaya çıktığı günler olduğuna işaret eden Durmaz, "Türk devleti ve milleti, geçmişte de zor zamanlar yaşamış, birlik ve beraberlik içerisinde zorlukların üstesinden gelmiştir. Allah'ın izniyle yine gelecektir. Bizim inancımızda ve kültürümüzde, orman yakmakla insan canına kıymak arasında fark yoktur. Aziz Türk milleti, üzerinde yaşadığı toprağı her bir değeriyle vatan kavramının içinde değerlendirmiştir." ifadelerini kullandı.

- "MHP'li belediyeler afet bölgelerine yardım etmenin gayreti içinde olmuşlardır"

Durmaz, böyle zamanlarda toplumsal acılardan, felaketlerden siyasi rant çıkarmanın derdinde olanların da hemen "mal bulmuş mağribi" gibi kirli ellerini ovuşturarak sahneye çıktığını, özellikle sosyal medyada algı yöneticiliğine soyunduklarını ve etki ajanlarını devreye soktuklarını belirtti.

Siyaseti, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ifadesiyle "Önce ülkem ve milletim, sonra partim" anlayışı üzerine kurduklarını vurgulayan Durmaz, şunları kaydetti:

"Bu anlayış gereği, Milliyetçi Hareket Partili belediyeler, yangınların başladığı ilk günden itibaren afet bölgelerine yardım etmenin gayreti içinde olmuşlardır. Özellikle yangın bölgelerine yakın belediyelerimiz, yangından etkilenen vatandaşlarımız için her türlü ihtiyaç malzemelerini ulaştırmış, yangından kurtarılan hayvanlarımız için de barınak ve yem temini sağlamıştır. Afet bölgelerine yakın belediyelerimizin yangınların ortaya çıktığı anda başlattığı yardım kampanyası, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli'nin talimatıyla tüm belediyelerimizi kapsayacak şekilde genişletilmiş, afetzedelerin yaralarının sarılması için adeta seferberlik ilan edilmiştir. MHP'li belediyeler, ülke olarak maruz kaldığımız her doğal afette olduğu gibi bu süreçte de üzerlerine düşeni yapacak, mağdur vatandaşlarımızın acılarını hafifletmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacaktır."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.