MHP Genel Başkanı Bahçeli "YKS'de barajın düşürülmesini" önerdi:

MHP Genel Başkanı Bahçeli "YKS'de barajın düşürülmesini" önerdi:

"Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, genel başarının düşük olduğu Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS), Temel Yeterlilik Testinde (TYT) uygulanan baraj puanının 140, Alan Yeterlilik Testinde (AYT) uygulanan baraj puanının ise 160'a çekilmesini önerdi.

Bahçeli, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk gençliğinin Türk milletinin has bahçesi, istikbal güvencesi, Türk milletinin yüz akları, yıkılmaz akıl ve ahlak kaleleri" olduğunu vurguladı. Gençlere ne yapılsa, ne verilse, ne temin edilse eksik ve yetersiz olduğunu belirten Bahçeli, gençlerin, her şeyin en güzeline, en gelişmişine layık olduğunun altını çizdi.

Gençlerin önemli sorunlarından birisinin üniversite sınavı olduğuna işaret eden Bahçeli, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bizim bu konudaki görüş ve teklifimiz çok açıktır. Üniversite sınavı kaldırılmadan, üniversite kapılarına yığılan genç kuşağın özlemleri karşılanmadan hakkaniyetli ve huzurlu bir vicdana kuşkusuz sahip olamayız. 2020 yılının Mart ayından bugüne kadar hem ülkemiz hem de dünya, olağanüstü salgın şartlarına maruz kalmıştır. Mecburiyetten yüz yüze eğitime ara verilmiş, online, yani uzaktan eğitime geçilmiştir. Zira sağlık her şeyin başıdır. Hiçbir evladımızın hayatı riske atılmamalıdır. Salgın döneminde devlet, toplumun her kesimine ulaşmak, mağduriyetleri gidermek için var gücüyle mücadele etmiştir. Bütçe imkanları doğrultusunda gereği yapılarak emeklisinden esnafına, çiftçisinden KOBİ'lerine kadar herkese yardım eli uzatılmıştır. Niyet salih ve samimidir."

Bahçeli, sosyal yardım ve parasal desteklerin bazı kesimlerce "yetersiz" olarak değerlendirildiğini hatırlatarak ancak devletin ve hükümetin üzerine düşen sorumluluğu fedakarlık ve özveri kültürü içinde ifa ettiğini, paylaşmanın güzelliğinin, yardımlaşmanın görkeminin her saha ve zeminde sergilendiğini vurguladı.

- "Tedbir almamız gereken bir tablo"

Bu şartlar altında özellikle üniversite sınavına giren gençlerin ve ailelerinin çağrı ve taleplerinin duyulması gerektiğini belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

"2021 yılında YKS'ye 2 milyon 416 bin kardeşimiz girmiştir. Sonuçlara baktığımızda derhal tedbir almamız gereken bir tabloyu çok net olarak görmek mümkündür. 2021 YKS sonuçlarına göre, sayısal puan türünden 390 bin 132, sözel puan türünden 563 bin 808, eşit ağırlıklı puan türünden de 587 bin 678 kardeşimiz barajı geçmiştir. Salgının neden olduğu ağır ortamdan dolayı genel başarı düzeyi bu yıl çok düşmüştür. Barajın yüksek olmasının ise en az 1 milyon gencimizin tercihini etkileyeceği, yaklaşık 500 bin gencimizin de tercih bile yapamayacağı anlaşılmaktadır. Yine sayıları 500 bin civarında olan gencimizin 150 ile 180 arasında bir puan aldığı tespit edilmiştir. Söz konusu barajın belirli ölçülerde aşağı çekilmesi yüzbinlerce gencimizin tercih yapmasına imkan tanıyacaktır. Şu anda Temel Yeterlilik Testinde uygulanan baraj puanı 150, Alan Yeterlilik Testinde uygulanan baraj puanı da 180'dir. Salgın dönemi göz önüne alınarak TYT baraj puanın 140'a, AYT baraj puanın da 160'a çekilmesi teklif ve temennimizdir."

Üniversiteye girmek için mücadele eden ama salgın gibi mücbir ve zecri hallerden dolayı hedeflediği puanları elde edemeyen gençlere sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Bahçeli, "Gençlik sokakta değil üniversitede olsun, kavgaya değil kucaklaşmaya, kutuplaşmaya değil kardeşliğe tıpkı coşkun bir nehir gibi aksın. Kitapla, kalemle, arkadaşlık bağlarıyla, sıcacık gülümsemelerle çağı kavrasın, üstün meziyetlerle donansın, gelecek de Türkiye'nin olsun." ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.