MHP liderinin hesap soracağı 2 isim

MHP liderinin hesap soracağı 2 isim

Bahçeli'nin gündeminde iktidara geldiklerinde yapacakları var. Bahçeli o gün geldiğinde hesap soracağı kişileri açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Sarayı'nda yaptıkları görüşmeyi açıklama çağrısında bulundu. Bahçeli, "Yaşar Büyükanıt ya siz anlatacaksınız veya sayın Başbakan bir gün gelecek sen anlatmak mecburiyetinde kalacaksın. Duyan duysun, duymayan duymasın, Cenab-ı Allah bir iktidar nasip ederse, Yaşar Büyükanıt, sayın Başbakan hesap sormazsam namerdim." diye konuştu.

Sakarya'nın Hendek ilçesinde partisinin ilçe teşkilatını ziyaretinde partililere konuşan Bahçeli, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesinde subaylara yönelik çıkartılan tutuklama kararını eleştirdi. Balyoz harekatı bahanesi ile YAŞ'a bir hafta kala yüzün üzerinde emekli ve muvazzaf subaylara yönelik tutuklama kararının alındığını kaydeden Bahçeli, şunları söyledi: "Aceleniz ne? Silahlı kuvvetleriniz 'tutuklanacağız' diye bu ülkeden mi kaçacak? Ordu komutanlığı yapanlar var, kolordu komutanlığı yapanlar var, terörist başında çömelmiş Başbakan'ın yanındaki asker de var onların içerisinde. Ne yapacak oradan öteye Irak'a mı gidecek, Kandil'e mi gidecek. Acelen ne? Bunu kalkıp Yüksek Askeri Şura'dan sonra yapsanız, o arada da bunları gözden geçirseniz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratmadan, iç mekanizmayla bunları çözseniz ne olur ki? Şimdi bunu yapıyorsunuz."

Böyle bir davranış karşısında 'eski Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Sayın Başbakan Dolmabahçe Sarayı'nda neyi konuştu?' sorusunun aklına geldiğini ifade eden Bahçeli, "Büyükanıt ile Başbakan Dolmabahçe Sarayı'nda neyi konuştu? Ne üzerinde anlaştı? Askeriyedeki bir yönetim değişikliği ile ilgili bir senaryoyu beraber mi çizdin? Askeriyede bir restorasyon mu düşünüyorsunuz? Onu mu planladınız? Ne yapıyorsunuz? Artık bu iki buluşma bir araya gelip halkımıza anlatılmalı. Yaşar Büyükanıt ya siz anlatacaksınız veya sayın Başbakan bir gün gelecek sen anlatmak mecburiyetinde kalacaksın. Belki de bu çarpık yargı yoluyla öyle bir gün gelecek ikiniz birden yargılanacaksınız. Duyan duysun, duymayan duymasın, Cenab-ı Allah bir iktidar nasip ederse, Yaşar Büyükanıt, sayın Başbakan hesap sormazsam namerdim." şeklinde konuştu.

Etiketler :