MHP Saldırgana Sahip Çıktı!

MHP Saldırgana Sahip Çıktı!

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yumruk atan kişi hakkında açıklama yaptı.

MHP Denizli İl Başkanı Zafer Kaplan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Kayseri'de yumruk atan kişi hakkında kullanılan "çapulcu" ifadesini eleştirdi. Kaplan, saldırıyı kınadıklarını ancak bu kişinin, duyguları taşan bir öğretmen olduğunu söyledi.

Kaplan, il binasında düzenlediği basın toplantısında, son günlerde meydana gelen siyasetçilere saldırı olaylarını değerlendirdi. Ülkenin hükümet tarafından çok kötü yönetildiğini öne süren MHP İl Başkanı Kaplan, iktidarın mazlum ve mağdur edebiyatı yaptığını iddia etti. Kaplan, "Ülkeyi sekiz yıldır tek başına yöneteceksin, sonra, 'Sorun var' deyip mağdur rolüne soyunacaksın. AKP yıllardır hep aynı şeyleri yapıyor. Başörtü meselesini neden çözmediniz? Haydi gel çözelim dedik, biz ısrar edince kaçamadın. Sonra, 'Çözüm noktasındaki ek 17. maddeyi değiştirelim, yoksa bu Anayasa Mahkemesi'nden döner.' dedik ama kabul etmedin. Mahkemeden dönünce de yargıyı suçlamaya başladın. Yargı sanki seni cezalandırmış gibi mağdur rolüne büründün. Anayasa'yı hedef gösterdin. Yargıyı hedef gösterdin. Şimdi onları ele geçirme taktikleri uyguluyorsun." şeklinde konuştu.

Samsun'da Ahmet Türk'e saldırının ardından PKK'nın aynı ilde iki polisi şehit ettiğine dikkat çeken Zafer Kaplan, iki olayda hükümetin ve basının tepkisinin aynı olmadığını öne sürdü. Kayseri'deki şehit cenazesinde Bakan Yıldız'a yapılan yumruklu saldırıyı kınayan Kaplan, Yıldız'ın zanlı hakkında kullandığı, "çapulcu takımı" ifadesini ise eleştirdi. Kaplan, şunları kaydetti: "Ahmet Türk'e yumruklu saldırı oluyor, yer yerinden oynuyor. Türkiye'nin her yerinden tepki veriliyor. İçişleri Bakanı, sorumluları hemen görevden alıyor. Yetmiyor, Samsun Emniyet Müdürü açığa alınıyor. AKP hükümeti görevini yerine getiriyor, mutlu oluyor. Bu olaylar karşısında PKK, Samsun'da iki polisimizi şehit ediyor. İntikam alıyor. Olayın sorumlusu yok. Başbakan, ta Amerika'dan Türk'e saldırıyı kınıyor ama şehit polislerimiz için hiçbir şey yapılmıyor. Dün de Kayseri'de Enerji Bakanı Yıldız'a yumruklu saldırı gerçekleşiyor. Ortalık bir anda karışıyor. Bir önceki olayın benzeri ama emniyet müdürü filan görevden alınmıyor. Suçlu, yumruk atan oluyor. 'Çakal tipli çapulcu' deniyor ama bunu yapan bir öğretmen. İnsanlara çifte standartla yaklaşırsanız, bu olaylar artarak devam edecektir."

Olayların sorumlusu olarak hükümeti ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ı gördüklerini söyleyen MHP İl Başkanı Kaplan, istifaya davet etti.

Zafer Kaplan, Bakan Yıldız'a saldırı konusundaki bir soru üzerine de zanlıyı savunmadığını ama o kişinin çapulcu olmadığını söyledi. Kaplan, şunları kaydetti: "PKK'nın yaptığı olaylarda fail bulunmuyor. Bu taraftaki olayda ise vatandaşın sabrı taşmış, 'çapulcu' gibi her türlü kelimeyi kullanıyorlar. Bakıyorsunuz, bunu yapan bir öğretmen. Türk çocuklarına öğreten öğretmen bunlar. Demek ki o kadar içi dolmuş ki duyguları taşmış."

Etiketler :