MHP, tarihine ihanet ediyor

MHP, tarihine ihanet ediyor

Referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını deklare eden Ülkücüleri ‘ihanet’ ile suçlayan MHP’lilere sert tepki...

MHP ve Türk Ocağı kurucularından, Ülkücü Teknik Elemanlar Derneği’nin eski Genel Başkanı Sabri Öğe ise MHP Merkez yönetiminin tavrını Vakit’e değerlendirirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. 12 Eylül Darbe Anayasası’nı değiştiren reform paketine referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını belirten Sabri Öğe, “Yarım asırdan bu yana milleti esir alan bir avuç oligarşinin duvarlarının yıkılması için ‘evet’ diyeceğim” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

Değişiklik paketine herkesten önce Ülkücülerin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Öğe, “Reform paketi eksik ve yetersiz olabilir. Ancak darbecilerin üzerindeki zırhı kaldıran bu pakete referandumda ‘evet’ denmelidir. Milletten yana olan herkes, vesayete karşı durmalıdır” diye konuştu.

“MHP, MİLLİ İRADEYE KARŞI OLDUĞUNU İLAN ETTİ”

“Referanduma hayır” kampanyası başlatan MHP’ye eleştiriler getiren Öğe, “Sırf muhalefet yapıyor gözükmek için ve AK Parti düşmanlığı yüzünden MHP söz konusu değişikliğe karşı çıkıyor. Oysa buna sahip çıkması gereken siyasi parti, MHP olmalıdır. Ama olmadı. 12 Eylül’de en çok zarar ve zulüm gören bir kesimin temsilcileri olan MHP, Ülkücüleri yüzüstü bıraktı. Ancak milletimiz her şeyin farkında ve inşallah sandıkta MHP gibi düşünmediğini gösterecektir. 12 Eylül dönemindeki Milli Güvenlik Konseyi üyeleri ile bu dönemde kurulan hükümetler ve Danışma Meclisi’nde görev alanların yargılanmasını önleyen Geçici 15. Madde’nin yürürlükten kaldırılıyor olmasına tahammül edemeyen MHP, milli iradeye karşı olduğunu ilan etmiştir” dedi.

“HSYK VE AYM, YARGIYI ESİR ALDI”

AYM ve HSYK’nın yapısında yapılan düzenlemeleri de değerlendiren Öğe, “Yıllarca HSYK ve AYM yargıyı esir almıştır. Şimdi yapılan değişiklik ile Anayasa Mahkemesi yeniden yapılandırılıyor. Buna nasıl karşı çıkılır? Yargı, yetki ve sınırlarını defalarca aşmadı mı? 411 oy ile başörtüye özgürlük getirenlerin iradesi hiçe sayılmadı mı? Birçok cesur savcı ihraç edilmedi mi” diye sordu.

‘EVET’ÇİLERİ ‘İHANET’ İLE SUÇLAYAN MHP’Lİ YÖNETİCİLERE SORULAR

Referandumda ‘evet’ oyu kullanacaklarını deklare eden Ülkücüleri ‘ihanet’ ile suçlayan MHP’lilere sert tepki gösteren Öğe, genel merkez yöneticilerine de can alıcı şu soruları yöneltti: “Kur’an Kurslarına getirilen kısıtlamanın altında kimin imzası var? Jakoben bir anlayışa sahip A.N. Sezer’i kim Cumhurbaşkanı seçtirdi? Öcalan’ı ipten kim aldı? 1999 seçimlerinden sonra başörtüsü takan Nesrin Ünal’ın parlamentoya girerken başını kim açtırdı? Türkî Cumhuriyetler ile olan bağımız kimin döneminde kopma noktasına geldi? Ortadoğu’yu temelli gözden çıkaran anlayış kimin eseri? Son 8 yıldır CHP ile aynı dili kullanan kim?”

VAKİT-

Etiketler :