MHP'de 250 Delege Kurultay Dedi

MHP'de 250 Delege Kurultay Dedi

Önkibar'ın geçen hafta sinyalini verdiği, Bahçeli karşıtı gurup harekete geçti.

Eski bakanlardan Koray Aydın, 255 delegenin olağanüstü kongre talebini içeren başvuruyu bugün MHP Genel Merkezine ileteceklerini belirterek, ''Olağanüstü kurultayının toplantıya çağrılması için gerekli bütün şartların yerine getirilmiştir. Şimdi sorumluluk genel başkanımızda ve genel merkezimizdedir'' dedi.

Aydın, Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin iç sorunlarını, yasal ve meşru zeminlerde, yani kurultaylarda çözeceğini ifade etti.

Koray Aydın, MHP tüzüğünün 43. maddesindeki ''genel başkanın üst üste seçilmesini 5 kere ile sınırlandıran'' maddenin aynen korunması, tüzüğün 56. maddesinde yer alan ''olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz'' ibaresinin de acilen kaldırılması gerektiği savundu.

Bu maddenin, ''MHP'nin demokratikleşmesinin önündeki en büyük engel'' olduğunu ifade eden Aydın, siyasi partilerin hayatında adeta demokratik bir sigorta işlevi gören olağanüstü kurultaylara anlamını kaybettirdiğini söyledi.

''Bana göre milliyetçilik ve demokrasi birbirinin ikiz kardeşidir'' diyen Aydın, şunları kaydetti:

''Büyük kurultay delegeleri, güçlü şahsiyetleri ve hür iradelerinin gereğini yaparak, MHP'yi olağanüstü kurultaya çağırmışlardır. Gerekli olan delege sayısının üzerinde bir rakama ulaşılmıştır. İlk etapta toplanan 255 delege talebi, bugün genel merkeze tebliğ edilecektir. Siyasi Partiler Kanunu, MHP Tüzüğü ve diğer mevzuat hükümlerine göre olağanüstü kurultayın toplantıya çağrılması için gerekli bütün şartlar yerine getirilmiştir. Şimdi sorumluluk artık Genel Başkanımızda ve MHP Genel Merkezindedir. Bu haklı, meşru ve yerinde talebin, ertelenecek, ötelenecek ve savsaklanacak bir tarafı yoktur. Tüzüğümüzün ilgili maddesine göre, olağanüstü kurultay çağrısı için büyük kurultay delegelerinin 5'te l'inin çağrısı yeterlidir. Büyük kurultay delegelerinin olağanüstü kurultay çağrısı, çok önemli bir demokratik haktır ve mutlaktır. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, hiç vakit geçirmeden olağanüstü kurultaya herkesi çağırmalı ve kendisinin de dediği gibi orada her şey görüşülmelidir.''

Açıklamayı olağanüstü kurultay isteyen delegeler adına yaptığını belirten Aydın, olağanüstü kurultayın toplanacağına ve tüzükte yer alan ''olağanüstü toplantılarda seçim yapılamaz'' ibaresini kaldıracağına inandığını ifade etti.

MHP'nin, tespit ve tenkit yapmanın ötesinde, artık kendi teklifini de ortaya koyması gerektiğini dile getirerek, ''MHP, yolsuzluk, peşkeşin ve işbirlikçiliğin odağı olmuş AKP iktidarına millet adına soru değil, hesap sormalıdır. Bölünmeye yeşil ışıkların yakıldığı, sınırların peşkeş çekildiği bir Türkiye'de MHP, gök kubbeyi, işbirlikçi AKP iktidarının başına yıkmalıdır'' dedi.

-''HUKUKİ YOLLARA BAŞVURACAĞIZ''-

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Aydın, olağanüstü kongre için 327 delegenin imzasını aldıklarını bunlardan 255'ini bugün genel merkeze teslim edeceklerini belirtti.

Aydın, ''MHP'de bizim yürüttüğümüz faaliyet bir muhalefet hareketi değildir. MHP bir türlü iktidar rotasına giremeyen, iktidarı arzulamayan bir parti haline dönüşmüştür. Demokratik hakkımızı sağa sola çekmenin bir lüzumu yok'' dedi.

Aydın, bir soru üzerine, olağanüstü kongre kararı alınırsa genel başkan adayı olacağını bildirdi.

Genel merkez tarafından kısa sürede olağanüstü kongre kararının alınması gerektiğini aksi takdirde hukuki yollara başvuracaklarını ifade eden Aydın, olağanüstü kongrenin gündeminde, ''olağanüstü kongrede seçim yapılamaz'' maddesi ve 21 gün sonra yeni bir kurultayla seçim yapılabilmesine olanak tanınmasına yönelik tüzük değişikliğinin yer almasını talep ettiklerini kaydetti

Etiketler :