MHP'de istifa krizi büyüyor!

MHP'de istifa krizi büyüyor!

MHP'den milletvekili adayı olmak içinKayseriİl Başkanlığı görevinden ayrılan Süleyman Korkmaz, il teşkilatının fesih kararının ardından adaylıktan çekildiğini açıkladı.

2011 milletvekili seçimleri öncesinde MHP parti teşkilatlarında huzursuzluk artıyor. Zaman'da yer alan habere göre Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez'in bazı illerdeki teşkilatlardan istifalarını istemesinin yankıları sürüyor.

Milletvekili adaylığı için istifa kararı alan il başkanlarının yerine genel merkezden atama yapılmak isteniyor. Bu çerçevede Kayseri il yönetiminden de istifalar istenmişti. MHP Kayseri il yönetimi istifa etmeyince genel merkez bütün teşkilatı fesih kararı aldı. Kendi yönetiminin fesih kararının ardından Süleyman Korkmaz genel seçimlerde aday olmayacağını açıkladı.

Kayseri'ye atama yapılan isimlerin Genel Başkan'dan habersiz Bülent Didinmez tarafından yapıldığı iddia ediliyor. Görevden alınan il yöneticilerinden biri Didinmez içinÖnder Savtanımlaması yapıyor. MHP'de başka teşkilatlarda da istifa ya da fesih olacağı, istifaların artacağı belirtiliyor.

İşte Korkmaz'ın açıklaması

2007-2011 yılları arasında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı görevini yürütmüş ve genel merkezimizin genelgesi doğrultusunda milletvekilliği aday adaylığı için istifa ederek görevimi tamamlamış bulunmaktayım. Görev yaptığım ilk günden bu güne kadar birlikte mesai arkadaşlığı yaptığım tüm il, ilçe, belde, belediye, mahalle, köy ve tüm kadın kolları yöneticilerine çok teşekkür ediyorum. Ayrıca görev yaptığım bu süre zarfında muhatap olduğum tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine ve tüm basın yayın organı kurum ve mensuplarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bunun yanında tabiî ki bizlerden iyi günümüzde, kötü günümüzde desteğini ve maneviyatlarını esirgemeyen tüm ülkücülerden Allah razı olsun diyorum. Bu anlamda adını burada zikredemediğim tüm ülkücü camiadan helallik istiyor ve benden yana helal olsun diyorum. Allah tüm ülkücülerin yar ve yardımcısı olsun.

Buradan şunu da açıklamak istiyorum: Önümüzdeki genel seçimlerde partimizin yeniden yapılanmasını sağlamak ve önünü açmak için milletvekili aday adayı olmayacağımı, bu tarihe kadar nasıl hesap peşinde olmadıysak bundan sonrada olmayacağımı siz değerli Kayseri kamuoyuyla paylaşmak istiyorum. Bundan sonraki süreçte de partimizin en üst noktaya gelebilmesi için inanmış ve uğruna verebileceği her şeyini vermiş bir ülkücü olarak çalışacağımı bildirmek isterim. Görev yaptığım süre zarfında hiçbir ülkücünün kafasını yere eğdirmedim. Yanlış hiçbir işin içinde ya da yanında olmadım, ülkücü hassasiyeti ve sorumluluğu elimden geldiği kadar en üst düzeyde yaşamaya ve yaşatmaya çalıştım, bundan sonra bir ülkücü nefer olarak etmiş olduğumuz yemine sadık kalarak partimizin başarısı için yine bu tavır ve duruşla çalışmalarımıza devam edeceğiz. İnanmış insanların kaybedeceği maddi olarak bir şey yoktur, ancak manevi olarak bir şeyler vardır, bu anlamda inanmışlığımızı her ortamda sergilediğimiz tavırla ve üslupla bu güne kadar nasıl dile getirdiysek ve böyle yaşadıysak bundan sonrada bu böyle olacaktır. Genel merkezimizin yeni atadığı il yönetimine başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum.
 

Etiketler :