MHP'de istifa şoku; işte o isim

MHP'de istifa şoku; işte o isim

Referandum sürecinde Bahçeli ile ters düşen MHP'nin önemli ismi istifa etti

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin 13 yıllık yol arkadaşı Prof Dr. Vedat Bilgin dün MYK üyeliğinden istifa etti.Referandumsürecinde Bahçeli ile fikir ayrılığına düşen Bilgin, başdanışmanlık görevini bırakmış, ancak MYK üyeliğini sürdürmüştü. Bahçeli'ye özellikle, MHP'nin ulusalcılığa kaymasına yönelik eleştiriler içeren raporlar sunan Bilgin'in, son zamanlarda partinin izlediği politikalardan duyduğu kaygıların daha da kuvvetlenmesi üzerine MYK'dan ayrılmaya karar verdiği öğrenildi.

İstifasını postayla gönderdi

Bilgin'in görüşleri parti içinde tartışma oluşturmuş,MHPcamiasındaki "şahinler"in de tepkisini çekmişti. Referandum sürecinde ortaya çıkan fikir ayrılıklarının, sürecin ardından izlenen politikalar nedeniyle derinleşmesi ve görüşlerinin aksine partinin ulusalcı söylemde ısrar etmesi üzerine Bilgin'in dün MYK'dan istifasını içeren dilekçesini posta yoluyla MHP Genel Merkezi'ne gönderdiği bildirildi.

Bilgin, hakkında dile getirilen “liberal” iddialarına sert çıkarak, "Milliyetçiliğin liberalleşmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Milliyetçiliğin demokrasi ile içiçe olması söz konusudur. Esas itibariyle milliyetçilik siyasal rejimler açısından demokrasiye en uygun sistemdir. Milliyetçiliğin özgürlük ve demokrasi vurgusuna yönelik liberalizm suçlaması cehaletle ilgilidir" değerlendirmesini yapmıştı.


BUGÜN GAZETE

 

Etiketler :