MHP'de Nazım Hikmet kavgası

MHP'de Nazım Hikmet kavgası

Türkiye gazetesi yazarı, MHP eski MYK üyesi şair Bülent Bakiler MHP MYK"sında Devlet Bahçeli ile yaşadığı tartışmayı anlattı.

Türkiye gazetesi yazarı, MHP eski MYK üyesi şair Bülent Bakiler MHP MYK"sında Devlet Bahçeli ile yaşadığı tartışmayı anlattı. Bakiler"in söylediğine göre tartışma konularından biri Nazım Hikmet üzerindeydi.

Bakiler MHP"li milletvekillerini Nazım Hikmet şiirleri okumakla eleştirdi. Bakiler"e göre Nazım Hikmet"i ülkücüler okumamalı idi.

Bakiler bunun yanısıra Devlet Bahçeli"nin konuşmalarını kağıttan yapması ve Sadi Somuncuoğlu"na yapılanlara ilişkin eleştirilerinden sonra MYK"da üstünün çizildiğini iddia etti.

İşte Bakiler"in yazısının o bölümü:

Galiba altı yıl kadar önceydi. Bir gece, İstanbul milletvekili Mehmet Gül, evime telefon açtı:

-Sizi, Genel Başkanımız Sayın Bahçeli"nin talimatıyla arıyorum. Partimizin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulunda sizi de aramızda görmek istiyoruz. Kabul eder misiniz? diye sordu.

-Şerefle! Memnuniyetle! dedim. Yalnız, genel kongreniz bu pazar yapılacak. Aynı gün, benim Konya"da bir konferansım var. Kongrenizde bulunamayacağım.

-Önemli değil! Önemli değil! Şimdiden MKYK üyeliğinizi tebrik ederim! dedi.

Böylece genel kongreye katılmadan, partinin en yetkili kuruluna, Devlet Bahçeli"nin isteği üzerine girmiş oldum. Üyeliğim iki yıl devam etti. Yeni genel kongrenin arefesinde, söz aldım. Başkanlık kürsüsünde Bahçeli vardı. Onun ve bütün kurul üyelerinin önünde dedim ki:

-Üç konu üzerinde tenkitlerim olacak. Dikkate alınmasını istirham ediyorum:
Bizim milletvekillerimiz, konuşmalarında, zaman zaman Nâzım Hikmet"ten mısralar okuyorlar. Bu bize yakışmıyor! Nâzım Hikmet"in pek çok sahibi var. Nâzım"ı sahiplerine bırakmalıyız. Biz de onların arasına katılmamalıyız!

Etiketler :