MHP'deki istifalara şiirli gönderme

MHP'deki istifalara şiirli gönderme

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da düzenlenen seçim mitinginde MHP'de yaşanan istifa depremiyle ilgili konuştu.

Şanlıurfalı şairlerden birinin de Nabi olduğunu kaydeden Erdoğan, şunları  söyledi:  “Nabi, sadece edebiyatın değil, edebin de zirvesi bir şair... Bu çok  önemli, bu günlerde bu çok geçerli. Siyasette de bugünlerde çok geçerli.  İstifaları, mistifaları görüyorsunuz değil mi? Diyor ki Şanlıurfalı Nabi; 'Sakın  terk-i edepten, kuy-i mahbub-u Hüdadır bu. Nazargah-ı ilahidir, makam-ı  Mustafa'dır bu'. İşte Şanlıurfa, böyle bir edep timsali, böyle bir hürmet timsali  şair Nabi'nin şehridir.   Bu ülkenin, bu milletin, böyle edep ve adap timsali şairleri,  şahsiyetleri varken, maalesef bunları görmeyen, bunları okumayan, bunlardan  nasibini alamayan bazı siyasetçileri de var. İşte MHP liderini görüyorsunuz...  Güya milliyetçi ama bu milletin dilini, üslubunu, adabını ne yazık ki öğrenmeye  dahi gerek görmemiş.  İşte BDP'yi görüyorsunuz... Onlar da kendilerine göre milliyetçi. Onlar  da bir başka taraftan ırkçılık yapmaya çalışıyor. Ama onlar da bu milletin o  güzel üslubunu öğrenme ihtiyacı hissetmemiş.   Bunlar, Yunus Emre'den, Mevlana'dan, Hacı Bektaş Veli'den, Ahmade  Hani'den, Mela Ceziri'den, onların o güzel dilinden maalesef nasiplenememiş.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili  olarak, “Yahu sen ne biçim devlet adamısın be? Senin her yerin dökülüyor”  dedi. Partisinin Topçu Meydanı'nda düzenlenen mitinginde vatandaşlara hitap  eden Erdoğan, Şanlıurfa'nın yetiştirdiği çok değerli şairler bulunduğunu  hatırlattı. Bunlardan bir tanesi olan Mehmet Akif İnan'ın 11 yıl önce Hakk'a  uğurlandığını belirten Başbakan Erdoğan, İnan'ı da andı.

HACI BEKTAŞI VELİ'NİN RAHLE-İ TEDRİSATINDAN GEÇMEMİŞ”
       
Anamuhalefet CHP'nin durumunun daha da içler acısı olduğunu vurgulayan  Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Siirt'te yaptığı  konuşmada saygısızlık yaptığını ifade etti. Kılıçdaroğlu'nun, “Statükonun  AllahAnkara'dadır” dediğini hatırlatan Erdoğan, buna rağmen CHP Lideri'nin  özür dileme erdemini göstermediğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, “Edebini de  takın. Zaten 12 Haziran'da benim milletim sana edebini takacak ve taktıracak,  merak etme. Alevi kültüründe böyle bir anlayış yok. Güya oradan geliyor ama bunun  bile farkında değil. Hacı Bektaşı Veli'nin rahle-i tedrisatından geçse bu ifadeyi  kullanmaz. Ama maalesef geçmemiş” diye konuştu.

Yine, CHP milletvekili adaylarından birinin, Allah'ın ayetine “Sinir  bozucu” dediğini belirten Başbakan Erdoğan, bu milletvekili adayının da özür  dileme erdemini göstermediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti: “Siyaset, ilkeler üzerinden yapılır. Her partinin temel ilkeleri vardır,  çizgisi vardır, sınırları vardır, karşı olduğu şeyler, kabul ettiği şeyler  vardır. Elbette bir siyasi partinin içinde farklı renkler, farklı düşünceler,  farklı değerler olabilir. Ama bunlar da en nihayetinde bir bütünlük, bir uyum,  bir ahenk arz eder. Şimdi ben soruyorum; Allah aşkına, bu yeni CHP'nin çizgisi, ilkesi,  programı, hedefi, derdi, davası nedir? Bu yeni CHP nasıl bir şeydir? 'Başörtüsüne  özgürlük' diyeceksin, 'milletin değerlerine saygı' diyeceksin, ayete 'sinir  bozucu' diyeceksin, başörtülü kızlarımızı rahibe gibi göstereceksin, yahu  bunların hepsi nasıl bir araya gelir?

Hadi orayı geçtik... Terör örgütünü savunacaksın, terör örgütü ile  birlikte partinin kepengini indireceksin, Ergenekon'a avukatlık yapacaksın, genel  af diyeceksin, çetelere kol kanat gereceksin, Dersim'de analar ağlasın deyip,  anında çark edip, Tunceli'de milletin karşısına çıkacaksın... Yahu bunların hepsi bir arada nasıl olur?”
       
“YERİ GELİYOR BUNLAR MİLLİYETÇİ, YERİ GELİYOR BAKIYORSUNUZ BİR ANDA KOMÜNİST”
       
CHP'li Ankara Yenimahalle Belediyesinin, İskilipli Atıf Hoca'nin idam  edilmesi kararını veren hakim Ali Çetinkaya'nın ismini bir parka verdiğini  hatırlatan Başbakan Erdoğan, diğer adıyla Kel Ali'nin güya adalet dağıttığını  ifade etti.

Ali Çetinkaya'nın, 'Sanığın idamına, şahitlerin bilahare dinlenmesine'  diyerek İskilipli Atıf Hoca'yı idam sehpasına gönderdiğini belirten Erdoğan,  şöyle devam etti: “Sayın Kılıçdaroğlu, dün Afyon'da çıkıyor, bu şahsı, Kel Ali'yi, Ali  Çetinkaya'yı büyük devlet adamı olarak ilan ediyor ve savunuyor. Yahu bu nasıl  bir devlet adamlığı be? Sen mi bu ülkeye devlet adamı olacaksın, siyaset adamı  olacaksın da bu ülkenin önüne geçeceksin? Şahidi dinlemeden, önce idam edip ipini  çekeceksin, sonra şahitlerin dinlenmesine diyeceksin. Ondan sonra da bu kararı  verene büyük devlet adamı diyeceksin. Yahu sen ne biçim devlet adamısın be? Senin  her yerin dökülüyor. 12 Haziran'da bunlara gereken cevabı milletim verecek.

İşine gelirse, eski CHP'ye dönüyor, 'Cumhuriyet kadar eskiyiz' diyor,  işine gelmezse, 'Biz yeni CHP'yiz' diyor. Yeri geliyor bunlar milliyetçi, eri  geliyor bakıyorsunuz bir anda komünist, bir anda ırkçı. Ne derseniz deyin,  bunların hepsi var.”

mynet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.