MHP'den 3 EVET isitifası daha

MHP'den 3 EVET isitifası daha

MHP'den EVET istifalarının ardı arkası kesilmiyor... 3 evet istifası daha geldi...

Denizli'nin Babadağ ilçesinde belediye meclisinin üç MHP'li üyesi, referandumda ''evet'' oyu kullanacaklarını açıklayarak partilerinden istifa etti.

Babadağ Belediye Meclisi'nin MHP'li üyeleri Zeki Yalınkaya, Ercan Çoban ve Cengiz Güven, partilerinin referandumda ''hayır'' cephesinde yer almasından ve MHP'li Belediye Başkanı Ahmet Yümsek'in icraatlarını tasvip etmediklerinden partilerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Babadağ Belediye Meclisi Üyesi Yalınkaya, ülkede demokrasinin kalitesini yükseltecek, bireysel hak ve özgürlükleri genişletecek anayasa değişikliği paketinin halk oyuna sunulmasında partileri ile aynı görüşte olmadıklarını belirterek, ''Anayasa değişikliği paketinin eksiklikleri de olsa da demokrasi yolunda önemli bir adım olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple referandumda oyum 'evet' olacaktır. Ayrıca sayın belediye başkanımızla belediye hizmetlerinin yürütülmesinde de fikir ayrılığı yaşamamız sebebiyle partimizden ayrılıyorum'' dedi.

Ercan Çoban da referandumda ''evet'' diyeceğini açıklayarak, ''Avrupa'da beş yıl demokratik bir ülkede yaşadım. Partimin 'hayır' görüşüne katılmıyorum. Ülkemizin, kendimin ve çocuklarımın geleceği açısından evet diyeceğim'' şeklinde konuştu.

Yurt dışında 18 yaşından itibaren ülkücü olarak yetiştiğini dile getiren Çoban, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel af çağrısının bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi.

MHP gibi milliyetçi bir partinin BDP ve CHP saflarında yer almasının tabandaki vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandığını vurgulayan Çoban, şöyle dedi:

''Genel affı duyduktan sonra 40 bin kişiyi şehit edenlerin affının olacağı yerde benim olmamın mümkün olmadığı sonucuna vardım. O grupta partimin yer almasını istemiyorum. Bu, yerelde de sıkıntı yarattı. Vatandaşlar, 'BDP ve CHP'nin bulunduğu bir yerde MHP nasıl yer alır?' diye tepki gösteriyorlar.''

Cengiz Güven de meclis üyesi arkadaşları Yalınkaya ve Çoban'la aynı görüşte olduğunu, anayasa değişiklik paketinin demokrasi yolunda önemli bir adım belirterek, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Etiketler :