MHP'den istifa etti

MHP'den istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi'nden istifa ederek AK Parti'ye geçen Avsallar Belediye Başkanı Enver Görgülü ile üç belediye meclis üyesine AK Parti rozetleri takıldı.

Şubat ayı Danışma Meclisi Toplantısı'na, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Koordinatörü ve İzmir Milletvekili Taha Aksoy, Antalya Milletvekilleri Sadık Badak, Yusuf Ziya İrbeç, Abdurrahman Arıcı, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani, eski milletvekilleri, ilçe, belde belediye başkanları, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları yöneticileri, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Toplantıda Antalya Milletvekilleri adına konuşan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanlığı'na seçilen Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu ise AK Parti hükümetinin dış politikası hakkında bilgiler verdi. Avrupa Konseyi'ndeki çalışmaları ile Hükümetin uyguladığı dış politika konularında partilileri bilgilendiren Çavuşoğlu, son yedi yılda Türkiye'nin dünya ülkeleri arasında saygınlık kazandığını ve itibarının her geçen gün biraz daha arttığını ifade etti. Çavuşoğlu, komşuları ile ve diğer ülkeler ile iyi diyalog kuran Türkiye'nin, bölgesinde lider bir konuma ulaştığını söyledi.

İL BAŞKANI SAMANİ'NİN İDDİALARI

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Hüseyin Samani ise teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi.

CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın göreve geldiği ilk günden itibaren Ekdağ yolsuzluğunun ortaya çıktığını, Halkkart ihalesini 21 günlük bir şirkete vermek için şartnamenin ayarladığını öne süren Samani, şunları söyledi:

''Son günlerde Akaydın yaptığı açıklamalarda Cam Piramit'i yıkacağını ve kongre merkezi yapacağını belirtiyor. Akaydın, Cam Piramit'i yıkmaktan bahsediyor. CHP'nin bildiği tek şey vardır, o da yıkmaktır. CHP yapma ile hiçbir ilgisi ve alakası yoktur. Kafasında kurguladığı tek şey yıkmaktır. Meclis üyeleri görev süreleri içerisinde belediye ihalelerine giremez, belediyeye herhangi bir satışta bulunamaz. Ancak Akaydın bunu biliyor ama kılıf uydurarak, CHP'li meclis üyesinin eşi ve baldızının şirketine iş verip, para aktarıyorlar. Belediyenin bütün matbaa ve evrak işlerini bu şirket üzerinden götürüyor. Bu şirket çok düşük cirolar yaparken çok büyük cirolar yapan ve para kazanan bir şirket haline geliyor. Bir binanın altında bir işyeri varken 3 katlı bir plazaya ulaşıyor. İşte CHP zihniyeti iş yapmak değil, manevralarla kendi yakınlarına nasıl iş yaptırırım, nasıl rant kazandırırım bunun hesabını yapıyorlar. Eşi ve baldızının kurduğu şirket üzerinden iş yapıldığı zaman meclis üyesi iş yapmamış mı oluyor. İşte bunların mantığına göre yapmamış oluyor.''

 AA

Etiketler :