MHP'den istifalar geldi

MHP'den istifalar geldi

İzmir, Adana ve Uşak'tan gelen istifa haberleri MHP'de deprem etkisi oluşturdu...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) peşpeşe istifalarla sarsıldı. Dün Adana  Belediye Başkanvekili Mustafa Tuncel'in istifa haberi gelirken bu istifaları bugün İzmir ve Uşak İl Başkanlarının istifaları izledi.
 
MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu istifa etti

MHP İzmir İl Başkanı Musavat Dervişoğlu, genel seçimler öncesinde milletvekili aday adayı olmak amacıyla görevinden istifa etti.
 
Partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Dervişoğlu, kendisiyle birlikte 12 il yöneticisi ve bir ilçe yöneticisinin genel seçimlerde milletvekili aday adayı olmak için görevlerinden istifa ettiklerini duyurdu.
 
Dervişoğlu, hem kendisinin, hem de aday adayı olacak 13 arkadaşının milletvekili aday listesinde sıra beklentisinin bulunmadığını belirterek, ''Taahhüt ediyoruz ki, sıralama nasıl olursa olsun, seçiliriz ya da seçilemeyiz, önemli değil. Önemli olan MHP'nin tek başına iktidarıdır'' dedi.
 
Boşalan il başkanlığı görevi için MHP Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez'in İzmir'e gelerek partililerle yapacağı değerlendirmeler neticesinde bir ismin belirleneceğini kaydeden Dervişoğlu, bunun yakın bir takvim içinde gerçekleşeceğini söyledi.
 
MHP Uşak il Başkanı istifa etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Uşak İl Başkanı Metin Deniz Savaş, Haziran ayında yapılacak genel seçimlerde milletvekili aday adayı olabilmek için il başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıkladı.
 
Yaklaşık iki yıldır MHP İl Başkanlığı görevini yürüten Metin Deniz Savaş, 2007 seçimlerinde partisinin 1. sıra milletvekili adayı olmuştu. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin milletvekili aday adayı olmak isteyenlerin partideki görevlerinden 31 Aralık 2010 tarihine kadar istifa etmesini istediğini belirten Savaş, “Haziran ayındaki seçimlerde MHP’den Uşak milletvekili adayı olmak istiyorum”dedi.
 
MHP’nin Uşak’tan en az bir milletvekili çıkaracağını da iddia eden Metin Deniz Savaş, “İl Başkanlığı görevimi bugün itibariyle bıraktım. Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli genel seçimlerde aday olacak arkadaşlarımızın partideki görevlerinden Aralık ayı sonu itibariyle istifa etmeleri konusunda karar almıştı. Bu karar doğrultusunda il başkanlığı görevimden istifa ettim. Genel seçimlerde ilimizden milletvekili adayı olmayı düşünüyorum. Ülkem ve Uşak için daha iyi hizmet etmek istiyorum.”dedi.

ADANA'DA İSTİFA

Adana Kent Gazetesi'ne konuşan Adana Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mustafa Tuncel, Ankara'da temaslarda bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Zihni Aldırmaz'ın MHP'den istifa ettiğini açıkladı.
 
Belediye Başkanvekili Zihni Aldırmaz’ın partisi MHP’den istifa ettiğine ilişkin haberi doğrulayan belediye Meclis 1. Başken Vekili Mustafa Tuncel,’ Aldırmaz Adana’nın çıkarları için üzerine düşeni yapmıştır.’ dedi.
 
Büyükşehir Belediye Başkanvekilliği görevine MHP’den aday olan zihni Aldırmaz Bağımsız Mustafa Tuncel ve Mustafa Akyüz ile birlikte CHP’li Meclis üyelerinin oylarıyla bu göreve seçilmişti.
 
Başkanvekili Aldırmaz şehrin şehir içi trafiğini rahatlatmak için geçtiğimiz günlerde 50 milyon liralık borçlanma için Meclis’ten yetki almış ve bu projenin 2011 yılı içerisinde tamamlanacağını söylemişti.
 
Bilindiği gibi zihni Aldırmaz ve Mustafa Tuncel Belediye Meclis üyeleriyle birlikte ‘ Ortak akıl ve ortak başarı’ şiarı ile yola çıkmış gündemlerinin birinci sırasına da Adana’nın sırtındaki 800 milyon dolarlık Raylı sistem borcunu merkezi hükümete devretmeye çalışıyordu.


 

Etiketler :