MHP'den zehir zemberek açıklama

MHP'den zehir zemberek açıklama

MHP'li Vural Genelkurmay’da yapılan arama konusunda “Arınç olayının bir levye olarak kullanıldığını düşünüyorum”değerlendirmesinde bulundu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddiaları ve Genelkurmay’da yapılan arama konusunda “Arınç olayının bir levye olarak kullanıldığını düşünüyorum”değerlendirmesinde bulundu.

 

Vural, Meclis’te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast girişimi iddialarıyla ilgili CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın iddiaları, Genelkurmay Karargahı’ndaki arama ve kozmik odaya girilmesine ilişkin soruları yanıtlayan Vural, iddiaların havada uçuştuğunu ve Türkiye’nin kurumlarının yıpratıldığını ifade etti. Vural şöyle konuştu:

 

“Bu dönemde bir takım telefon görüşmeleri basına yansıtılıyor. Kim yansıtıyor? Kim dinlemişse o yansıtıyor. Niye yansıtılıyor? Gerçekten çok dikkatli olmamız gereken bir süreç. TSK’nın bir psikolojik savaşla karşı karşıyayız dediği bir süreçte bir suikast iddiası, iki sivil giyimli asker şahsın orada bulunmasıyla bir suikast soruşturmasına gidilmesi. Bülent Arınç olayı bir levye olarak kullanılmış. Özel kuvvetler’de ki bu kozmik odalara girmek için bu levye kullanılmış olabilir. Bütün bu süreci yakinen takip etmek lazım. Ortaya konulan suikast iddiasından o noktaya mı gidilmek isteniyor, yoksa böyle bir iddia ortaya konularak başka hedefler mi gözetiliyor? Devletin kurumlarını yıpratmadan ve kamuoyunda malzeme yapmadan aranan konunun açık olarak belirlenmesi lazım.”

 

-“BÖYLE BİR KONUNUN KOZMİK ODALARDA NE İŞİ VAR?”-

 

“Böyle bir konunun kozmik odalarda ne işi var, ne işi olabilir?” diye soran Vural, bu soruların yanıtını beklediğini ifade etti. Arınç’a suikast girişimi ile ilgili bir iddianın delil olmaksızın neden ortaya atıldığını ve bu iddiadan hareketle neden Genelkurmay Karargahı’na gidildiğini belirten Vural, “Asıl sebep oraya girilmesi talebi midir, onun için mi bu iddialar ortaya atılmıştır, bunların açığa çıkartılması lazım”dedi.

 

-“ARINÇ’IN ASKERDEN BİLGİ SIZDIRAN BİRİLERİYLE İRTİBATI MI VAR”-

 

Arınç’ın askerden bilgi sızdıran birileriyle irtibatı olup olmadığının da ortaya çıkartılması gerektiğine işaret eden Oktay Vural “Askere karşı psikolojik savaş yürütülüyor, bu savaş içerisinde Bülent Arınç'ın yeri neydi, oralarda da bir takım araştırmaların yapılması gerekiyor”dedi.

 

-“ÖZEL KUVVETLER’İN KUZEY IRAK’TAKİ VARLIĞINDAN RAHATSIZ OLANLAR VAR”-

 

Aramanın yapıldığı Özel Kuvvetler’in Irak’ın kuzeyindeki varlığından rahatsız olanlar bulunduğunu, olaya bu açıdan da bakılabileceğini ifade eden Vural, “Özel Kuvvetlerin oradan çıkartılması için kamuoyu nezdinde örtülü bir operasyon mudur değil midir, bir talep midir değil midir, bütün bunların açığa çıkarılması lazım. Kuzey Irak’ta bulunmamızdan rahatsız olanlar var. Kurumların yıpratılma süreci devam ettirilir mi? Bundan sonra medya aracılığıyla bir takım bilgiler verilip, bunun üzerinden yine kurumların yıpratılmasına yönelik psikolojik savaş devam eder mi? Hükümeti de bu konuda uyarıyorum. Çok dikkatli olması gerekiyor. Aramalar yapılacak, yapılıyor. Ulaşılan bilgiler acaba hangi mahfilerde, nasıl tartıştırılacak? Bütün bu konularda Hükümetin gerçekten tedbir alması gerekiyor. Yakın bir zamanda buradaki arama sonuçlarıyla ilgili bir takım bilgileri Youtube ya da bir başka yerlerde değerlendirebilecek bir ortama da girilebilir. Sayın Genel Başkanımızın da ifade ettiği gibi süreç devam ediyor. Ama ben açıkçası böyle bir olayda Bülent Arınç'ın levye olarak kullanıldığını, asıl bir suikast planlaması değil, bu iddialardan hareketle başka noktalara gidilmek istendiğini düşünüyorum.” diye konuştu. Asker-sivil gerilimi üzerinden yeni mağduriyetler mi oluşturulmak istendiğini de soran Vural, “27 Nisan Bildirisine sarılarak, sırça köşkte oturanlar, bugün geldiğimiz noktada acaba belli tahrikler çerçevesinde asker-sivil gerilimi oluşturup bunun üzerinden yeniden demokrasi havariliği mi oluşturmak mı istiyor. Bütün bunlar ihtimal dahilinde ama bizi ilgilendiren tek şey var; Böyle bir iddia ispatlanmış ve varsa bunun kabulü mümkün değildir ve açıkça bunun düşünülmesi bile kabul edilebilecek bir şey değildir. Müessese olarak TSK'nin böyle bir konu ile ilişkilendirilmesi kabul edilecek bir konu değildir. Gerçeğin ortaya çıkmasını istiyoruz. Asıl amaç o değilse varılmak istenen hedef nedir, ne yapılmak isteniyor? “diye konuştu.

 

-“TÜRKİYE’Yİ YÖNETEN BAŞKA İKTİDARLAR MI VAR?”-

 

Vural ‘Türkiye’yi yöneten başka iktidarlar mı var, derin iktidarlar mı var?”sorusunu da yöneltti. Huzursuzluğu, kurumların yıpranmasını isteyecek dış odaklar olabileceğini belirten Vural, “TSK’nin doğrudan doğruya legal bir silahlı kuvvetler olarak böyle bir girişimde bulunabileceğini düşünmek dahi istemiyorum. Çok vahim olur. “dedi. AKP’den istifa eden Elazığ Milletvekili Fevzi İşbaşaran’ın Emniyet içindeki yapılanmaya ilişkin iddialarının sorulması üzerine Vural, “İktidar partisi milletvekili herhalde boşa konuşmuyor. Bir takım bilgileri vardır. Türkiye'de maalesef güvenlik güçleri arasında bu güvensizliği oluşturmak, kurumlar arasında güvensizliği oluşturmak AKP politikasının tezahürü olarak gözükmektedir. Bugün hangi kurumun bir diğeri ile kavgası yok. Türkiye'yi bir kaos ortamına sürüklemek ve devleti milleti yönetemez haline dönüştürmek ve milletin devletine güvenini azaltmak isteyen aciz, beceriksiz bir yönetim anlayışının komplikasyonu olarak görüyorum.”dedi. Gerilimin daha da tırmanıp tırmanmayacağına ilişkin bir soru üzerine Oktay Vural, “Tırmanmasını beklemek doğru değil. Herkes kendisine gelsin. Hükümet kendine gelsin. PKK'nın yaptığı Tokat saldırısını bile PKK'nın yapmadığını ispatlamak için altı takla atıyorlar. PKK'yı aklamak için bu kadar çaba sarf edenler, güvenlik güçlerimizi bu tip konularla ilişkilendirmemek için neden çaba sarf etmiyor. Düşman üretiyor, düşman gibi bakıyor, bundan da siyasal bir amaç arzu ediyorlar. Askerin siyasete müdahalesini doğru bulmuyoruz. Askerin böyle bir müdahale etmesini tahrik etmek isteyen yeni bir bildirinin ipine sarılmak için can atanlar mı var. Bunu da gözyaşı dökenlere sormak lazım”dedi.

 

Vural “asker içinde illegal bir oluşum olamaz mı?” şeklindeki bir soruya “Ben bilgi sahibi değilim ama olmaması gerektiğini ifade ediyor. İllegal yapılanma legal kurumlar içinde olmaz. Benim merak ettiğim AKP içerisindeki derin koalisyonun aktörleri kimlerdir? TSK'yı yıpratmaya kadar götürmek açıkçası başkalarının ekmeğine yağ sürer hükümet de böyle bir ortamın oluşmasını istiyor. “dedi

Etiketler :