MHP'l' Vural Suçluyu Buldu

MHP'l' Vural Suçluyu Buldu

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ''Türkiye'nin yargıyla ilgili yapılabilecek elbette reformları vardır ama Türkiye öncelikle bu siyasal zihniyetten kurtulmalıdır'' dedi.

MHP Kars İl teşkilatının düzenleyeceği ''Türkiye'nin Kafkasya Politikası ve Kars'ın önemi'', ''Yakın Tarihimizin Türk Soykırımı Hocalı'' paneline katılmak üzere Kars'a gelen Vural, parti binasında basın toplantısı düzenledi.

Türkiye'de tartışılmadık, tartıştırılmadık, aşındırılmadık kurum ve değerin kalmadığını belirten Vural, ''Milli kimliğimizden Cumhuriyetimize kadar, milli irademizden yargıya kadar, her şey maalesef AK Parti tarafından aşındırılmıştır'' diye konuştu.

Yargıçlara olan güveni azaltarak, yargının bağımsızlığını ortadan kaldıracak tartışmalar yapmanın ve yargıyı siyasallaştırmanın kimseye faydası olmayacağını ifade eden Vural, şöyle devam etti:

''Bu millet, hak ve sorumluluklarını koruyan ve dağıtan, yargı sistemine ve hakimlere güvenmek ister. Bu güveni zedeleyecek adımları hiç kimse atmamalıdır. Bu çok önemlidir. Eğer bir düzen olacaksa hukuk devleti olmalıdır. Hukuk devletinin olmadığı yerde, hukuk devletinin ekseni de yargı bağımsızlığının olmadığı müddetçe bu düzeni sağlayamayız.''

Yaşananların, demokrasiyi ve devleti, kurum ve kurallara sahip çıkma iradesini ortaya koyduğunu işaret eden Vural, ''Türkiye'nin yargıyla ilgili yapılabilecek elbette reformları vardır ama Türkiye öncelikle bu siyasal zihniyetten kurtulmalıdır. Bu siyasal zihniyet maalesef toplumun kurumlara olan güvenini azaltmaktadır'' dedi.

Etiketler :