MHP'li Ekici Balyoz sanığını kahraman ilan etti

MHP'li Ekici Balyoz sanığını kahraman ilan etti

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, Balyoz davası kapsamında tutuklanan emekli Korgeneral Engin Alan'a sahip çıktı.

Ekici, “O darbeci değil efsane bir subaydır. Kendisi de takdir ederse ilk seçimde Engin Alan'ı seçilebileceği bir noktadan milletvekili adayı yapacağız." dedi.

MHP 9 milletvekili ile Samsun’da 2011 seçim çalışmalarını başlattı. Genel Başkan Yardımcısı Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Osman Çakır başkanlığında Samsun'a gelen MHP’li vekiller, ilçelerde seçim çalışması yaptı.

Samsun Büyük Otel'de düzenlenen basın sohbetine katılan MHP'li milletvekilleri gazetecilerin sorularını cevapladı. Devlet Bahçeli’nin ‘Ordu’daki darbeciler ayıklansın derken darbe suçlaması ile tutuklanan Tümgeneral Engin Alan’ın aday gösterilmesi bir tezat oluşturmuyor mu?’ sorusuna Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici, "Ergenekon soruşturması gibi, Balyoz soruşturması gibi soruşturmada da MHP, eğer bir darbe girişimi varsa bunun Türk hukuk sistemi tarafından cezalandırılmasını, bunu yaparken Ergenekon'un bir çuval haline getirilip hükümetin aleyhinde olabileceği varsayılan her türlü insanın bu torbaya doldurulmaması gerektiğini, adaletin hızlı, etkin ve gerçek hukuk kurallarına uygun bir adalet olarak tecellisini istemiş bir siyasi partidir. Bu tür davalar karşısında duruşumuz da hukuka bırakılmış bir durumdur." dedi. 

 Engin Alan'ın suçsuzluğuna inandıklarını belirten Mehmet Ekici, "Bizim nezdimizde Engin Alan efsane bir subaydır ve bir kahramandır. Biz Engin Alan'ın herhangi bir ihtilal teşebbüsünün içinde olmadığını biliyoruz ama yine de Engin Alan'ın bağımsız Türk mahkemeleri tarafından yargılanmasına karşı çıkmıyoruz. Aklanarak ve temizlenerek çıkacağına bütün kalbimizle inanıyoruz. Kendisini milletvekillerimiz ziyaret etmiştir. Engin Alan'ın suçsuzluğuna inanıyoruz, bir komplonun kurbanı edilmek istendiği noktasında bir kanaatimiz var. MHP kanaat oluştururken asla zanların üzerinden kanaat oluşturan bir siyasi parti olmadı. Alan'ın ailesi de o serbest kalana kadar bize emanetlerdir. Kendisi de takdir ederse ilk seçimde Engin Alan'ı seçilebileceği bir noktadan milletvekili adayı yapacağız." şeklinde konuştu.

    Toplantıda ayrıca sinevizyon eşliğinde Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin 100 başlık altında 2011 seçim beyannamesinden bölümler sunuldu. Genel Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Osman Çakır, parti programı ve yetişmiş kadroları ile Türkiye’yi yönetmeye hazır olduklarını belirterek vatandaştan görev beklediklerini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :