MHP'li Toskay: Yedi cedleri pişman olur!

MHP'li Toskay: Yedi cedleri pişman olur!

'AKP, anayasa değişikliğini referanduma götürürse öyle sonuçlarla karşılaşırlar ki yedi cedleri pişman olur'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Anayasa değişikliğinde köprüleri attı. Toskay, 'Hükümet anayasa değişikliğini referanduma götürürse öyle sonuçlarla karşılaşırlar ki yedi cedleri pişman olur' dedi.

Kenan İspir'in haberi

MHP'li Tunca Toskay, Türkiye'de yaşanan siyasi gerginliğin tansiyonunu düşürmenin yolunun seçimden geçtiğini belirterek gerginliğin sorumlusunun da Başbakan olduğunu söyledi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tunca Toskay, Anayasa değişikliği tartışmalarıyla ilgili, devleti oluşturan kurumların birbiriyle kavgalı olduğu ortamda anayasa yapmanın topluma daha büyük ayrışmalar getireceğini belirterek, 'Hükümet anayasa değişikliğini referanduma götürürse öyle sonuçlarla karşılaşırlar ki yedi cedleri pişman olur' dedi.

Prof. Tunca Toskay'ın değerlendirmeleri şöyle:

KOMİSYON TEKLİFİNE AKP SICAK BAKMADI

Anayasada biz de bazı maddelerin değişmesine ihtiyaç olduğunu kabul ediyoruz. Mesela 'dokunulmazlık kaldırılsın' diyelim millet de dahil herkes kabul eder. Mecliste anayasa değişikliği için bir komisyon oluşturalım. Bütün partiler düşündüklerini getirsin, uzlaşılan maddelerden paket hazırlansın, kamuoyuna sunulsun. Bu öneriye AKP sıcak bakmadı.

2007 GİBİ OLUR

Toplumda büyük bir gerginlik var. Bunu önlemenin yolu Mart'ta genel seçim yapıp Nisan'da dolacak olan Meclis'le de Cumhurbaşkanı'nı seçmek gerek. Yoksa bu seçim de 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi olur. Bu Meclisle anayasa değişikliği yapmak toplumda yeni kavgaları ve ayrışmaları getirecektir.

YEDİ CEDLERİ PİŞMAN OLUR

Hükümet anayasa değişikliğini referanduma götürüp elindeki yandaş medyayı, ekonomik imkanları kullanıp zorlaya zorlaya toplumdan bu anayasa değişikliklerini geçirebilir. Anayasa değişikliğini bu yöntemle geçirirse AKP iktidarının bunun bütün sonuçlarına katlanmaya cesaret etmesi lazım. Öyle sonuçlarla karşılaşırlar ki yedi cedleri pişman olur. Anayasa değişikliği MHP'ye rağmen o kadar kolay bir iş değil.

BAŞBAKAN KONUŞUYOR, KAVGA ÇIKIYOR

AKP ve Başbakan, bütün toplumda gerginlik yaratıyor. 10 Kasım'da Meclise Kürt açılımını getirdiler. Başbakan çıktı konuştu gerginlik oldu. 14 Aralık 2009'da bütçe müzakereleri sırasında Başbakan konuştu, yine gergin bir oturum oldu. 2 Şubat 2010'da gensoru verdik, Başbakan çıktı konuştu kavga çıktı. Bu üç olayın ortak özelliği Başbakan'ın konuşması. Başbakan'ın sinirleri artık fren tutmuyor. Ülkeyi nasıl yönetecek?

AKP askeri iç politikaya alet ediyor

Asker ile hükümet arasında yaşanan diyaloglara ve TSK'nın yıpratıldığına yönelik tartışmalara değinen Toskay, 'Türkiye demokratik bir ülkedir ama ordu da önemlidir. AKP'nin ordumuzu iç politikaya alet etmesinden rahatsızız. AKP hükümeti Türkiye'nin birçok sorununu gözden kaçırmak için orduyu istismar ediyor. TSK nın iç politikaya şöyle veya böyle alet edilmesi son derece sakıncalı. TSK'nın moral gücünü yıpratacak, TSK ile milletin arasına bir soğukluk sokacak söylemlerden herkesin kaçınması lazım' dedi.

Bahçeli neden erken seçim kararı aldı

Toskay 2002'de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin sürpriz bir şekilde erken seçim kararını almasının perde arkasını ilk kez açıkladı: 'Ekonomi Zirve'de Başbakan Bülent Ecevit, Kemal Derviş'e 'Bütün ekonomik göstergeler iyi de neden faizler düşmüyor' diye sorduğunda Derviş'in yanıtı 'Piyasalar yeni bir siyasal senaryo bekliyor' oldu. İşte o söz Bahçeli'nin seçim kararı almasına neden oldu. Tıpkı bugünkü gibi tıkanmış bir dönemdi. Umarım Başbakan da Bahçeli'nin o gün gösterdiği cesareti gösterir ve seçime gider.'

Açılımın hiçbir zaman arkasında olmayız

Hükümetin demokratik açılım projesini eleştiren Toskay, bu projenin hiçbir zaman arkasında olmayacaklarının altını çizdi: 'Bu proje Türkiye'nin kendi ihtiyaçlarından doğan ve bunlara çözüm getiren bir proje değil. ABD'nin Irak'tan çekilmeye karar vermesinden sonra Türkiye'ye, Ortadoğu'ya ve Irak'a vermesini istediği şekille ilgili bir proje. ABD, Irak yönetimine zarar vermemesi için PKK'yı istemiyor. Türkiye'ye de PKK'nın istediklerini yapın mesajı veriyor. Önce bölgede işsizliği çözmeliyiz. Özel sektör gitmiyorsa kamu buraya müdahale edecek. Terör işsizlikten besleniyor.' Seçimlerden sonra Türkiye'de yaşanacak değişikliklerle ilgili öngörüde bulunan Toskay, 'AKP iktidardan gidecektir, gitmesi gerekir. Ondan sonra restorasyon dönemi başlayacak. MHP, geçmiş dönemin bütün hesaplarını soracak' dedi.

AKŞAM

Etiketler :