MHP'li Tunca Toskay Lider

MHP'li Tunca Toskay Lider

TRT’de Şahin'in Genel Müdürlüğü döneminde kadrolaşmanın arttığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. TRT’de en yoğun kadrolaşma, halen MHP Milletvekili olan Tunca Toskay zamanında yaşandı.

Rakamlar, Genel Müdür İbrahim Şahin döneminde TRT’de kadrolaşma yapıldığı iddialarının asılsız olduğunu ortaya koyuyor. Bu dönemde alınan personelin farklı kurumlardan gelmesi dikkat çekiyor

TRT’de İbrahim Şahin’in Genel Müdürlüğü döneminde kadrolaşmanın arttığı iddialarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. TRT’de en yoğun kadrolaşma, 2 bin 702 personel alımıyla halen MHP Milletvekili olan Tunca Toskay zamanında yaşandı.

Toskay’ı, 2 bin 362 kadro sayısıyla Yücel Yener izledi. TRT’de çok kısa süre kalan genel müdürler bile çok sayıda personele kadrolarında yer verirken, 3 yıllık uzun görev süresiyle TRT tarihinde en uzun görev yapan genel müdürler arasında yer alan İbrahim Şahin’in kuruma aldığı toplam personel sayısı 440 oldu. Şahin, geçmiş dönemdeki genel müdürlerin sözleşmeli olarak aldıkları 120 personeli de mağduriyetlerini gidermek üzere kadroya aldı. Böylelikle Şahin’in TRT kurumuna toplam aldığı personel sayısı 560 oldu. İbrahim Şahin, TRT olarak en çok Doğan Grubu çalışanlarından transfer yaptıklarını açıkladı.

KANAL ARTTI, PERSONEL AYNI

Genel Müdürlüğe İbrahim Şahin’in atanmasının ardından TRT’de personel alımları sık sık eleştiri konusu edildi. Şahin’in TRT’de kadrolaşma yaptığı ileri sürüldü. Bu iddialar, TRT’den gerçeği yansıtmadığına yönelik çok sayıda yanıt gelmesine rağmen devam etti. TRT Genel Müdürü Şahin, iddialarla ilgili olarak ayrıntılı açıklamalar yapmıştı. Geçmişte özel sektör medya kuruluşlarıyla rekabet edemeyen TRT’nin bugün medya tekelleri karşısında en büyük güç olduğunu, kuruma çok sayıda yeni televizyon ve radyo kanalı kazandırdıklarını anımsatan Şahin, buna karşın TRT’de göreve başladığında çalışan personel sayısıyla bugün çalışan personel sayısının aynı olduğunu, personel alımlarını emekli olan kişilerin yerine yaptıklarını ifade etmişti.

ATAMADA KPSS STANDARDI

Şahin, personel alımlarında siyasi görüşe önem verildiği iddialarına da, “Rakamlar açık. En çok transferi Doğan Grubu’ndan yapmışız” sözleriyle yanıt vermişti. İbrahim Şahin, ilk kez eşit şartlarda ve sınavla personel alımı standardını da getirerek KPSS sistemine geçti. Personel alımının büyük kısmını KPSS ile yaptıklarını da belirten Şahin, “Bilgisayarın gönderdiği gençlerle mi kadrolaşacağız” diye sormuştu.

TUNCA TOSKAY LİDER!

TRT’de 1980’li yıllardan bugüne genel müdürlerin dönemlerinde kuruma aldıkları personel sayıları şöyle:

• Doğan Kasaroğlu: 600

• Tunca Toskay: 2 bin 702

• Kerim Aydın Erdem: 887

• Tayfun Akgüner: 363

• Yücel Yener: 2 bin 362

• Şenol Demiröz: 17

• İbrahim Şahin: 560

Medya Derneği’nden CHP’li Köktürk’e Şahin tepkisi

Medya Derneği’nden CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk’ün açıklamalarına tepki geldi. Köktürk’ün, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin ve dernek hakkındaki iddialarının eleştirildiği açıklamada şöyle denildi: “Köktürk’ün derneğimiz ve üyelerimiz hakkındaki iddia ve yakıştırmalarını esefle karşılıyoruz. Önyargılı, ayrımcı ve kamplaştırıcı bir tavırla, medya meslek örgütlerini siyasi tercih yaftasıyla hedef alan bu yaklaşım kabul edilemez. Türkiye’nin saygın ve geniş kitlelere hitap eden yayın organlarıyla birlikte kamu yayıncılığının öncü kurumu üyemiz TRT’yi karalama amacı taşıyan bu yaklaşım, basın özgürlüğü ve sivil toplum hakları bağlamında üzüntü vericidir. Kamu/özel bütün medya kuruluşlarının ve yöneticilerinin herhangi bir mesleki sivil toplum faaliyetinden dolayı suçlanması çağdaş demokratik toplumlarda örneği görülen bir davranış değildir. Sayın milletvekiline bu tavrını gözden geçirmesi çağrısında bulunuyoruz.”

Etiketler :