MHP'li Vekil Uyuşturucu Baronuyla

MHP'li Vekil Uyuşturucu Baronuyla

MHP İstanbul Milletvekili ve Ülkü Ocakları Eski Genel Başkanı Atila Kaya'nın uyuşturucu Baronu Ersin Zorluer'le yan yana çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.

Uyuşturucu Baronu Ersin Zorluer ve MHP İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın ismi ilk defa 2000 yılında yapılan Matador Operasyonu'nda yan yana gelmişti. Beylikdüzü'nde 80 kg eroin yakalanan operasyon sonrası dönemin Ülkü Ocakları Genel Başkanı olan Atila Kaya'nın Ersin Zorluer'le ilişki içinde olduğu gündeme gelmişti. Basında çıkan haberlere göre, ele geçirilen 80 kg eroin Ersin Zorluer ve Hasan Erkuş'a aitti. Ersin Zorluer, bu operasyonda yakalanan Baron Urfi Çetinkaya'nın en iyi adamıydı. Zorluer'in kullandığı ev telefonu MİT lojmanlarına ait çıkmış, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kullandığı 323... numaralı ev telefonundan arandığı anlaşılmıştı. Ayrıca MİT Konterör Dairesi eski Başkanı Mehmet Eymür'e bağlı olarak faaliyet gösteren JİTEM mensubu Astsubay Duran Fırat'ın, Ersin Zorluer'e ait cep telefonu hatlarını kullandığı anlaşılmıştı.

CEM SİTOÇİ VE BAYBAŞİN İLE MHP'Lİ KAYA

Sabah Gazetesi'nin 27 Eylül 2000 tarihli sayısında yer alan habere göre de, Atila Kaya, Ersin Zorluer'in ortağı Hasan Erkuş'la birlikte Vatan Caddesi'nde bir benzin istasyonu açmayı planlıyordu. Ülkü Ocakları Genel Başkanı Atila Kaya ile iş yapan bu şebeke, PKK'ya yardımlarıyla tanınan Cem Sitoçi ve Baybaşin ailesiyle de birlikte iş yapıyordu. İddialara göre Urfi Çetinkaya'nın mali işlerini yürüten Cemal Nayır ise Atila Kaya'ya sürekli pahalı hediyeler götürüyordu. Ayrıca Atila Kaya, Ersin Zorluer'e "Ortak" şeklinde hitap ediyordu. (Hürriyet - 23 Ağustos 2009)

2010'DA TEKRAR YAKALANDILAR

Kasım 2010'da limon taşıyan bir tıra yapılan operasyonda Ersin Zorluer'e ait olduğu belirlenen 190 kg eroin ele geçirilmiş, 2 milyon dolarlık kara paraya el konulmuş ve bu operasyonda "Baronların Baronu" olarak tanınan İlhan Orhan da yakalanmıştı. (Vatan - 29 Kasım 2010) Operasyondan kısa bir süre sonra Zorluer'in Mersin Erdemli'deki deposuna ulaşılarak 230 kg eroin ele geçirildi.

ADAM ÖLDÜRDÜ, AFLA ÇIKTI, MİLLETVEKİLİ OLDU

Sol görüşlü müteahhit Mithat Koçulu'yu 1980 yılında bıçaklayarak öldürdükten sonra cezaevine giren Atila Kaya, 1991 genel seçimlerinde afla çıktı, 1997 - 2003 yılları arası Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yaptı. 2007 Genel Seçimlerinde ise İstanbul 3. Bölgeden seçilerek milletvekili oldu ve MHP Merkez Yürütme Kuruluna seçildi. 2003-2009 yılları arasında ise MHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Yeni Akit 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.