MHP'li vekilden bakana şok sözler

MHP'li vekilden bakana şok sözler

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Balıkesir Milletvekili Ahmet Duran Bulut, halk eğitim kurslarında Kürtçe sınıfı açıldığı ve bazı öğretmenlerin Kuzey Irak'a eğitime gönderildiği iddiasıyla Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya sert eleştiriler yöneltti. Bu

Parti binasında basın toplantısı düzenleyen Bulut, hükümetin 9 yıllık icraatlarını sert sözlerle eleştirdi. Bulut, 12 Haziran'dan sonra MHP iktidarında hesap soracaklarını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun çift dillilikten bahsettiğini öne süren Bulut, "Koparırım senin o dilini bakan. Türk Milletinin dili Türkçe'dir" dedi.

"BİZ KARDEŞÇE YAŞAYAN TOPLUMUZ"

İktidarın sıfır terörle devraldığı ülkede "Eve Dönüş Yasası"nı çıkarttığını, dağdan gelip şov yapan teröristlerin İçişleri Bakanlığı yetkililerince karşılandığını belirten Bulut, şöyle devam etti:

"AKP'nin demokratik ortam dediği teröristlerin devlete, polise taş attığı ortam. Benim dedemin 6 kardeşi Balkan Savaşı'nda şehit oldu. Benim dedem Başbakan'ın şehit dedem dediği ve bulunamayan dedesi gibi değil. Biz yıllardır bu topraklarda kardeşçe yaşayan, kız alıp veren, kimseye etnik kökenini sormayan bir milletiz. Hükümet teröristbaşına federasyon sözü vererek ateş edilmesini durdurdu. Hükümet Güneydoğu'da teröristlere diş geçiremiyor öbür tarafta 'one minute' şovu yapıyor. Yerim onun şovunu. Senin ülkende insanın işsiz, sütünü alan yok, sen eşbaşkanlık değil Başbakanlık yap. Bu ülkede milliyetçiler daha son sözünü söylemedi."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :