MHP'li Vural: Bizim ülke Mübarekleşiyor

MHP'li Vural: Bizim ülke Mübarekleşiyor

Mısır eski başkanı Hüsnü Mübarek’in istifasının hükümet tarafından nasıl yorumlanacağını değerlendiren MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, ''Mısır’da Mübarek gidiyor. Bizim ülke Mübarekleşiyor” dedi.

İzmir Karabağlar’da partisinin ilçe teşkilatı ve Karabağlarlı muhtarlarla bir araya gelen MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural yaptığı konuşmada Başbakan’ın iki partili meclis sistemi istediği yönündeki açıklamalara, “Mısır’da Mübarek gidiyor, bizim ülke Mübarekleşiyor. Orada başkandan kurtuluyorlar bizimki başkan arıyor. Demokrasinin kıymetini iyi bilelim. Demokrasimize sahip çıkalım. Gücün tekelleşmesine, yargının siyasallaşmasına engel olup, farklı görüşleri beraber yaşamanın erdemini bilmemiz gerekiyor. Başkanlık sistemi yönetimi otorite sistemi yönetim anlayışının tezahürüdür” dedi. AKP’nin seçim anketleri yaptırmasını da yorumlayan Vural “Bu seçim anketleri yapmalar, gece yarısı kanun çıkartma telaşlarının anlamı Abbas yoldu demektir. Türkiye’nin her yerinde artık AKP’den dönme vakti geldiğini insanlarımızdan görüyoruz” diye konuştu.

-“İZMİR’İ İKİ ARADA BİR DEREDE KALMIŞ KENT GÖRÜNÜMÜNDEN KURTARMAK GEREKİYOR”-

MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir’in yeni bir heyecana ihtiyacı olduğunu belirterek, “İzmir’i iki arada bir derede kalmış kent görünümünden kurtarmak gerekiyor. Bugüne kadar İzmir’den alan çok oldu ama İzmir’e bir şeyler veren olmadı. Biz almaya değil vermeye talibiz” dedi.

-“EXPO İZMİR’İN HAKKI, ANKARA ÖNCE KENDİNİ BAŞKENT YAPAN DEĞERLERE SAHİP ÇIKSIN”-

İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek veren Vural, EXPO’nun İzmir’in hakkı olduğunu belirtti. Vural şunları söyledi:

“EXPO 2020 İzmir’in hakkıdır. Bu konuda hak iddia eden Ankara, önce kendisini başkent yapan değerlere sahip çıksın. Merkez Bankası’nın, BDDK’nın taşınmasına izin vermesin. Başkent oluşuna sahip çıksın” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :