MHPli Vural'dan Ak Parti'ye ağır eleştiri

MHPli Vural'dan Ak Parti'ye ağır eleştiri

MHP Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Ak Parti iktidarını sert bir dille eleştirdi.

İzmir Milletvekili Oktay Vural, ''Milli görüş gömleğini çıkartıp çırılçıplak dolaşanlar, bugün Türkiye'yi yönetiyor'' dedi.
Vural, bir gelinlik mağazasının açılışının ardından yeni parti binasının açılış törenine katıldı. Vural, yaptığı konuşmada, kürsülerde ne söyledilerse haklı çıktıklarını ve ne yaptılarsa da doğru yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:
''Bugün geldiğimiz bu noktada MHP'nin nasıl köklerinin bu milletin içerisinde olduğunu göstermesi bakımından son derece önemlidir. Geçenlerde daha önce birlikte yürüdükleri insan Hakkın rahmetine kavuştu. Ondan sonra peşi sıra gittiler. Ama bilin ki bu kimseler daha önceki fikir ve siyaset namuslarını oralarda bırakıp 28 Şubatta istediği gibi hareket edip o postalların eşliğinde partilerini, fikirlerini terk etmiş insanlardır. Hangi yüzle siyaset yapıyorsunuz? Bana kim olduğunuzu söyleyin. Dün neydiniz, bugün nesiniz? Yarın ne olacaksınız? Ne yaptığınız belli, ne söylediğiniz belli. Nereye bile gittiğiniz belli değil. Milleti bir uçuruma götürüyorsunuz. Yanar döner gibi günü birlik fikir değiştiriyorsunuz. İşte burada28 Şubatürünü olanlar bugün sözde millet egemenliğinden, milli iradeden bahsediyor. Bugün Türkiye'yi yönetenler bu milletin egemenliğine darbe vurmak isteyenlerin bir ürünüdür. Siz bunların darbe karşıtı olduklarına bakmayın. Demokrasi yandaşlığı havarisine bakmayın. Bunlar 28 Şubatın istediklerini yapan adeta onların misyoneri gibi hareket eden bir siyasal harekettir. Onun için Türkiye'yi kim yönetiyor bunu çok iyi idrak etmemiz gerekiyor.''
MHP'nin milletin egemenliğinden başka bir egemenlik tanımadığını ifade eden Vural, ''Biz12 Eylülcuntalarına karşı durduğumuz gibi bugün de darbe içinde millet iradesine ipotek koymak isteyen Recep Tayyip Erdoğan'ın Mübarekleşmesine de karşı duran bir siyasi hareketiz. Bu milletin evlatları birinci sınıf vatandaştır. Biz kimsenin kulu değiliz. Biz ancak Cenab-ı Hakk'a kulluk ederiz. Onun için haddini bil.''
Başbakanın ileri demokrasi dediği bir ülkede bugün insanların konuşamadığını iddia eden Vural, ''Ülkemizde sivil toplum örgütleri eleştiremiyor. Gazeteciler yazamıyor. Medya eleştiremiyor. Nereye gidiyoruz? Ne zaman dinlendiğiniz belli değil. Ne zaman kapı çalınacak belli değil. Ortadoğu Mübareklerden kurtulurken, bizim Başbakan giderek Mübarekleşmeye başlıyor. Sayın Başbakan çok havada dolaşıyor. Onun ayaklarını sandıkta yere indireceğiz. Biz bu milletin derdini söylemeye devam edeceğiz. Yapılan haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytan olmayacağız'' diye konuştu.
Yargının tarafsız ve bağımsız olmadığını, AK Parti'nin baskısı altında olduğunu öne süren Vural, hükümetin adaleti ve yargıyı kendi partisinin yargısı haline dönüştürmeye çalıştığını savundu.
Vural'ın konuşmasının ardından yeni parti binasının açılışı yapıldı.
(ÇET-BEL-EA)05.03.2011 19:56:19


 

Etiketler :