MHP'li Vural'dan Başbakan'a ağır eleştiri

MHP'li Vural'dan Başbakan'a ağır eleştiri

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural 'PKK'ya boğun eğmek milli duruş oldu. Başbakan, milli değerlerimizi yozlaştırıp, istismar ediyor' dedi.

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, MHP'nin demokrasinin sınırları içerisinde düşüncelerini aktarmaya devam edeceğini belirterek, ''MHP ve Türk milleti var olacaktır ve konuşacaktır. Onların ne kadar ekranlarınızda gözükme, konuşma hakkı varsa elbette MHP'nin de olacaktır'' diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''PKK ile sohbeti koyulaştıkça milletle sohbetini kesmeye başladığını'' öne süren Vural, Başbakan Erdoğan'ın ''PKK ile girdiği yol arkadaşlığını örtmek için çelişkilerle dolu açıklamalar yaptığını'' savundu.

''Ezel, ebet deyip gaza gelip kendini bulunmaz Hint kumaşı sanan sensin ama sen Hint kumaşı değil Amerikan çaputusun'' diyen Vural, Başbakan Erdoğan'ın dün grup toplantısındaki sözlerine eleştirdi. Vural, ''Mustafa Kemal Sevr'i yırtıp attı, yedi düveli kovdu. Mustafa Kemal kim sen kimsin?'' dedi.

''Terör örgütünü ne zamandan beri devlet olarak görüyorsun?'' diye soran Vural, şunları söyledi:

''Başbakan, Mehmetçiği kirli amaçları için kullanıyor. Terör örgütünün dizinin dibinde ayrılmayan sensin. Başbakan, milli duruştan bahsediyor. PKK'ya boğun eğmek milli duruş oldu. Başbakan, milli değerlerimizi yozlaştırıp istismar ediyor.

Sen Öcalan, İmralı, PKK, BDP ile yürüyorsun. Sen MHP ve milletle yürüyebilir misin? Senin tıynetin buna müsaade etmez. Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alıyorum diyen zihniyetin, millet kelimesinin yanına almasına imkan yoktur. Sen bebek katiliyle yol arkadaşlığı yaparsın, sana da bu yakışır.

Senin terörle mücadele edecek yüreğin yok. Sen, Murat Karayılan ile Cemil Bayık'ın teslim edilmesini bile istememiş birisin. Bu sana teklif edildi ve sen reddettin. Çünkü senin terörle mücadele gibi bir niyetin yok.

Aşk-ı memnu tutanakları afişe edildi. Bu aşk-ı memnunun gayri meşru çocuğudur bu siyasi çözüm. Bu mektupta emanete ihanet edenlerin cilveleşmeleri vardır.''

Başbakan'ın çözümünün ''zehire tat, katile kıymet'' olduğunu savunan Vural, ''AKP için çözüm bahane bölücülük şahanedir'' ifadesini kullandı.

-''Utanç verici''-

Vural, PKK'nın elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılması için BDP'nin oluşturacağı heyete diğer partilerden milletvekillerinin de dahil olabileceği açıklamasının anımsatılması üzerine, şöyle konuştu:

''Utanç verici bir teklif. Öncelikle bunu 'BDP'den tarihi çağrı' diye manşet atanlara sesleniyorum; yeter artık. Utanmadan, sıkılmadan Meclis'teki partilere de komisyonla gidelim diyorlar. Siyasi şov. İmralı, KCK ve PKK'nın pazarlanması ve aklanması için PKK'nın elindeki kamu görevlilerimizi bir kalkan olarak kullanıyorlar. Utanç verici, milletin şeref ve haysiyetiyle oynanan bu teklifler karşısında basının da dik durmasını bekliyorum. Sen kimsin de askerimizi, polisimizi, kamu görelilerimizi bu iğrenç müzakere sürecinin malzemesi olarak kullanma cüretini gösteriyorsun? Bu, PKK'yı aklamak, siyasi çözümü millete hazmettirmek için psikolojik harekattır. Böyle utanç verici tablolar daha önce de yaşandı.''

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 4. Yargı Paketi'nin imzalarının tamamlandığını söylediğini anımsatan Vural, ''Bakanlar imzaladıysa nereye gönderildi? Demek ki İmralı'ya gönderildi daha onaylanmadı. Bunlar iradelerini PKK ve KCK'ya teslim etmişler. Çünkü pazarlığın bir parçası. KCK'lılar serbest bırakılacak'' dedi.

KAYNAK:  Alp Özden  / AA



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum