MHP'liler Anadolu Ajansı muhabirine saldırdı

MHP'liler Anadolu Ajansı muhabirine saldırdı

MHP'nin, İl Seçim Kurulu'na yaptığı bir itiraz üzerine yeniden oy sayımını haber yapmak üzere Bayburt Adliyesi'nde bulunan AA muhabiri Abdulkadir Nişancı, saldırıya uğradı.

MHP'nin, Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçim sonuçları için İl Seçim Kurulu'na yaptığı itiraz üzerine yeniden oy sayımını haber yapmak üzere Bayburt Adliyesi'nde bulunan Anadolu Ajansı muhabiri Abdulkadir Nişancı, saldırıya uğradı.

Bayburt İl Seçim Kurulu, MHP'nin Aydıntepe Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına yaptığı itiraz üzerine söz konusu ilçedeki oyları yeniden saydı.

Yapılan sayım üzerine AK Parti adayı Şükrü Yayan'ın 748, MHP adayı Haşim Şentürk'ün ise 745 oy aldığı tespit edildi. İl Seçim Kurulu'nun kararını açıklamasının ardından MHP'nin avukatı Serkan Pekmezci, konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapacağını bildirdi.

Bunun üzerine haber takibi için adliyede bulunan AA muhabiri Nişancı, Pekmezci'nin açıklamasını görüntülemek üzere diğer gazetecilerle dışarı çıktı.

AA MUHABİRİNE KÜFÜR VE HAKARET ETTİLER

Yaklaşık 150 kişilik kalabalığın olduğu adliye önünde kamerasını açarak çekim yapmaya hazırlanan Nişancı'ya, MHP'li olduğu belirtilen bir grup, "Anadolu Ajansı olarak siz bu hale getirdiniz. Çekemezsiniz" diye bağırarak hakaret ve küfür etti.

Bazılarının taş atarak Nişancı'yı darp etmeye çalışması üzerine araya giren polis, gruba engel oldu.

"ÇEKİM YAPAMAZSIN"

Adliye binasına giren Nişancı, güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine üçüncü kata çıktı. Buraya gelen ve eski MHP İl Başkanı olduğu belirtilen Bekir Kasap, Nişancı'ya hakaret içerikli sözler söyleyerek, "Çekemezsin. Eğer çok cesaretin varsa ben sana açıklama yapayım, onları çek" dedi. Bu sırada polis, Kasap'ı uzaklaştırdı.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu'nca yapılan açıklamada, Bayburt Adliyesi önünde Milliyetçi Hareket Partisi'nce düzenlenen seçim sonuçlarına ilişkin basın toplantısını takip eden AA muhabiri Nişancı'nın partililerin küfürlü ve fiili saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Nişancı'nın saldırganların linç girişiminden araya giren polisler sayesinde kurtulduğu ve yakında bulunan adliye binasına sığındığı aktarılan açıklamada, saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

'Saldırının temel nedeni, bir süreden beri bazı basın yayın organlarında AA aleyhine sürdürülen karalama kampanyasının çeşitli parti yöneticilerinin de katılımıyla ajansımızın hedef gösterilmesidir. Ne yazık ki bazı siyasetçiler gerek basın toplantılarında, gerekse çeşitli demeç ve bültenlerinde açık açık kurumuzu ve çalışanlarımızı haksız ve asılsız yere suçlu göstermeye çalışmışlardır. Tüm bunların sonunda habercilerimiz sanki kaybedilen seçimlerin sorumlusuymuş gibi lanse edilmiş ve bugün de Bayburt'taki müessif saldırı yaşanmıştır.'

AA, HUKUK NEZDİNDE MÜCADELESİNİ BAŞLATTI

Türkiye'nin en köklü kurumu Anadolu Ajansı'nın 94 yıldır kamu görevi olan haber üretimini yaptığı belirtilerek, bu yönüyle AA'nın, tüm siyasi partilere eşit mesafede bulunduğunu defalarca açıkladığı ifade edildi.

AA'ya veya herhangi bir çalışanına yönelik saldırının doğrudan basın özgürlüğüne yapılmış olduğu vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

'Son günlerde Ajans aleyhine yürütülen sistematik propaganda ve bugünkü saldırı bunun en son örneğidir. Çalışanlarımızın can güvenliğinin tehlikeye girmesinin sorumlusu kurumumuzu ve çalışanlarını hedef gösteren kişiler ve yayın organlarıdır. Kurumumuz aleyhine yürütülen karalama kampanyasına destek veren partileri, Anadolu Ajansını ve çalışanlarını hedef göstermekten kaçınmaya çağırıyoruz. Basın, ifade ve iletişim hürriyetine değer veren herkesi, saldırılara karşı duyarlı olmaya davet ediyoruz.'

Anadolu Ajansı'nın tüm habercileri ile bir bütün olduğuna işaret edilen açıklamada, 'Bir mensubuna yapılan saldırıyı kurumsal mevcudiyetine yapılmış kabul eder. Bugüne kadar yaşanan saldırılarda hep yaptığı gibi bu olayda da muhabirimize yönelik saldırı hususunda hukuk nezdinde mücadelesini başlatmıştır' ifadesi kullanıldı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.