MHP’ye Tarihi Uyarı

MHP’ye Tarihi Uyarı

MHP’ye, eski ANAP ve DYP’liler ‘367 krizini’ hatırlatarak “Milli iradeyle restleşirseniz bizim gibi olursunuz” uyarısında bulundular.

‘Demokratik açılım’ ve ‘Anayasa değişikliği’ süreçlerinde CHP ile ortak hareket eden MHP’ye, eski ANAP ve DYP’liler ‘367 krizini’ hatırlatarak “Milli iradeyle restleşirseniz bizim gibi olursunuz” uyarısında bulundular.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

ANAP ve DYP’li siyasilerden MHP’ye tarihi çağrı geldi. ANAP Isparta Eski Milletvekili Mehmet Sait Armağan, 82 Anayasası’nın ülkeye dar geldiğini söyledi. Ülkede yaşanan sorunların temelinde de darbe anayasasının olduğunu vurgulayan Armağan, “Hükümetin hazırladığı değişiklik paketini bir adım olarak görmek gerekiyor. Bu adıma da destek verilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu süreci kaçırmamak lazım” dedi.

 

Değerlendirmelerinde MHP’ye tarihi uyarılarda bulunmayı da ihmal etmeyen Armağan, 367 krizini hatırlatarak, “Siyaseti günü birlik yapmak ne ülkeye, ne millete ne de partilere kazanç sağlamıyor. İşte 367... Biz bunu yaşadık ve milletin tavrını gördük. Millet kendi iradesi dışında davranana son sözü sandıkta söylüyor. Bugün MHP de benzer bir süreç ile karşı karşıyadır. Milletin talebi yeni anayasadır. Bu talebe yüz çevirmek büyük hata olur. MHP bu hataya düşmemelidir. MHP bu süreci milletin yanında durarak atlatmalıdır. MHP geçmiş söylemleri ve sergilediği demokrat tavrından uzaklaşmamalıdır. Yakın geçmişi ile çelişen bir tutum sergilerse milletin sandıkta söyleyeceği söz çıkarlarına olmaz. İlk seçimlerde baraj tehlikesi ile karşı karşıya kalırlar. MHP, devletçiliği bırakıp milletin sağduyusuna ve değerlerine güvenmek zorundadır” diye konuştu.

ERCAN: ÖZGÜRLÜK İÇİN HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR

367 krizi patlak verdiğinde DYP Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan ve oylamaya girilmesinden yana olduğu bilinen eski bakanlardan Nevzat Ercan ise, 82 Anayasası’nın darbe ürünü olduğunu belirterek, “Artık bundan kurtulmanın zamanı geldi” dedi. Ülkenin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu konuşmaya bile gerek olmadığını vurgulayan Ercan, “Devleti kutsayan değil, milleti önemseyen bir anayasa için tüm partilere ve sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluk düşüyor” şeklinde konuştu.

HALKA RAĞMEN SİYASET OLMAZ

367 konusunda DYP ve ANAP tarafından yapılan hatanın ortada olduğunu vurgulayan Ercan, “Tertipler, oyunlar ve baskılar sonucunda, millet iradesinin askıya alınması sonucunda iki parti de baraj altı kaldı. Hukuk zorlanıp, demokrasi dışı işler yapıldı. Bugün siyasi partiler o süreçten ders çıkartarak kararlar almalıdır. MHP de o dönem nelerin yaşandığını tekrar gözden geçirmelidir. Halka rağmen siyaset olmaz. Asıl olan millet iradesidir. Halk geçmişten bugüne sahneye koyulan oyunları her zaman sandıkta bozdu. MHP bunu dikkate alarak bugün hükümetin taslağına karşı bile olsa kendi önerilerini masaya koyarak çalışmalara ortak olmalıdır. Hükümet ‘İlla benim dediğim olacak’ demediğine göre MHP geç kalmış sayılmaz” ifadelerini kullandı.

Vakit-

Etiketler :