MHP’yi, Perinçek ve BDP...

MHP’yi, Perinçek ve BDP...

12 Eylül mağduru eski Edirne Ülkü Ocağı Başkanı Sıddık Demir, Vakit’e konuştu. Demir, “MHP’yi Perinçek ve BDP çizgisine çektiler” dedi.

MHP’yi, Perinçek ve BDP çizgisine çektiler

 

12 Eylül mağduru eski Edirne Ülkü Ocağı Başkanı Sıddık Demir, Vakit’e konuştu. Demir, “MHP’yi Perinçek ve BDP çizgisine çektiler” dedi.

 

ASLAN DEĞİRMENCİ’nin haberi

 

12 Eylül tarihinde yapılacak anayasa değişikliğinde oyunun rengini ‘evet’ olarak açıklayan Demir, “Yıllardır millet, ayağındaki prangalar ile yürüyor. Anayasa değişikliği ile bu prangalar çözülecek” dedi.

“DOĞRUNUN YANINDAYIZ”

“Bu prangalar 12 Eylül’den bu yana ayağımızda” diyen Demir, “Bunu çözmek AK Parti’ye nasip oldu. Elini vicdanına koyan herkesin, ideolojiyi bir kenara bırakıp atılan adıma şapka çıkarması lazım... Bizim hedefimizi, bizim ülkümüzü bir başka sivil organizasyon gerçekleştiriyor diye karşı çıkmak dava adamlığına yakışmaz. Dava adamı olmak doğrunun yanında yer almayı gerektirir. Tamam, bunu ülkücüler yapmalıydı. MHP bu işin sorumluluğunu üzerine almalıydı. Ama olmadı. Olmadı diye referandumda ‘hayır’ oyu kullanacak değiliz. Biz kimsenin esiri değiliz” diye konuştu.

“MHP STATÜKONUN YANINDA”

Ülkücülerin, millet iradesinin ipotek altına alınmaması için yıllarca direndiklerini ve bedel ödediklerini vurgulayan Demir, “Şimdi hesap sorma zamanı” dedi. “Gerçek ülkücülere bunun dışındaki bir düşünce de yakışmaz” diyen Demir, “Dün biz statükoya karşıydık. Ancak dün değişmesi için mücadele verdiğimiz sistemi bugün MHP koruyor. Daha açık konuşacak olursam MHP artık statükonun yanında... Anayasa değişikliği hayati bir meseledir. Millet darbecilerin yazdığı anayasa ile yönetilmek istemiyor. İstemiyor çünkü anayasa darbecileri korurken bireyi hiçe sayıyor. O zaman bu anayasaya dokunmak ve elden geldiği kadar değiştirmek lazım... Bunun önüne engel çıkartmak, büyüyen Türkiye’nin önüne set çekmektir. Artık herkes siyasi, ideolojik gözlüklerini çıkartarak geçmişe bakmalıdır. Geçmişte bugün ‘Evet’ demek için yeterli sebep vardır. Ancak özellikle ülkücülerin ‘Hayır’ demesi için bir neden yoktur” dedi.

“MHP; CHP, YARSAV VE PERİNÇEK ÇİZGİSİNE GETİRİLDİ”

12 Eylül darbesinin ardından sahneye konulan senaryolar ile MHP’nin çizgisinden saptırıldığını belirten Demir, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Parti içerisinde yüzde yüz bir değişim ve dönüşüm oldu. 12 Eylül sonrası iç ve dış statükonun vermiş olduğu mücadele ile istediklerini de elde ettiler. O projenin amacı ulusalcı bir MHP meydana getirmekti ve bunu başardılar. Başardılar çünkü projeye karşı çıkan kim varsa şu anda MHP içinde siyaset yapamıyor. Hepsi tasfiye edildi. Dindar bir milliyetçilik derdinde olanların önü kesilirken, parti maalesef CHP hatta YARSAV ve Doğu Perinçek çizgisine getirilmiştir. Bu bir ihanettir. Yapılan politikalar ile de BDP’nin değirmenine su taşır hale geldiler.”

“12 EYLÜL’DE EMPERYALİZMİN OYUNA GELDİK”

“İdeolojik duruşlar bizi mahvetti” diyen Demir, “12 Eylül’de biz değişik kamptaki gençler olarak emperyalizmin oyununa gelmişiz. Biz bizden olmayanları komünist, vatan haini veya kokmaz-bulaşmaz sürüler olarak görme alışkanlığı edindirilmişiz de, bizden başkalarının vatanperver olamayacaklarına olan fikirlere inandırılmışız. Bu anlamdaki anlayışı bir başka şekilde günümüzde sürdürenler halen mevcuttur. Ülkenin gerçek sahipleri nezdinde bizlerin fasa fiso olduğunu o günden itibaren öğrenmiş oldum. Empati kültürü ve hoşgörü yerleşik hayata inatla geçirilmezse bizler değilse de gelecek kuşaklar daha çok kavgalı gürültülü olacaktır. Cuntanın emrindeki askerin düşman karargâhına saldırır gibi sağa sola ateş ederek yaptığı müdahaleleri unutmuş değiliz. Bir daha o günlere gitmek istemiyoruz. Millet demokratikleşme, şeffaflaşma ve özgürleşme istiyor. Bu istek milletin en tabii hakkıdır ve siyasetçiler bunun için mücadele vermelidir. Bunun dışında verilen bir mücadele demokratik değildir” şeklinde konuştu.

VAKİT-

 

 

 

Etiketler :