MHP'yi şoke edecek açıklama!

MHP'yi şoke edecek açıklama!

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal'dan çarpıcı bir tespit...

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal,MHPtabanının en az yüzde 50'sinin referandumda 'evet' oyu kullancağını söyledi.

MHP, Türk milliyetçiliği ve demokrasi konularında bir çok makaleleri bulunan Ünal, MHP genel merkezinin tabanından kopuk politikalar izlediğini ifade etti.

MHP genel merkez yöneticilerin, partiyi CHP'nin çizgisine getirdiğini ifade eden Prof. Ünal, "Ben MHP'lilerin en az yüzde 50'sinin 'evet' vereceğini tahmin ediyorum. Eski milliyetçiler 'evet' diyor. Bence MHP saçma sapan bir politika takip ediyor. Referandumda 'evet' çıkarsa parti içinde tartışmalara da sebep olacaktır. MHP genel merkezinin politikalarının sorgulanacağı kesindir." dedi.

Ünal, MHP yöneticilerinin bir zamanlar Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanıseçimsürecinde CHP'nin "Bu meclis Cumhurbaşkanı seçmesin, gelecek dönem meclis seçsin" şeklinde TBMM'nin meşruiyetini sorgulayıcı bir politika izlediğine dikkat çekti.

Ünal, "MHP içindeCHPile aynı çizgiye gelmek bir tartışma konusudur. MHP yöneticilerinin 'Anayasayı bir sonraki meclis hazırlasın' şeklindeki sözlerinin bulunduğu yerin meşruiyetini sorgulamaktır. Bu meclis, gayri meşru mu ki bir sonraki meclis anayasa yapacak? Anayasa oylaması en az yüzde 55 evet çıkacak. Böyle durumda MHP seçmeni de kendi partisini sorgulayacak. Ciddi kırılmalar meydana gelecektir. 12 Eylül'de yapılan darbede zarar görmüş çok MHP'li var." diye konuştu.

Ünal, Balyoz sanıklarının mahkeme kararına rağmen hala yakalanması konusunu tarihte Türkiye'de darbecilerin yargılanmasına bağladı. Ünal, şöyle dedi:

"Balyoz sanıkları kendilerini hukukun üstünde görüyor. Bunda, bu zamana kadar Talat Aydemir dışında hiçbir darbecinin yargılanamamasının da etkisi var. Kendilerini yargıdan muaf görüyorlar. Ancak bu yargılamalardan sonra böyle bir şeye teşebbüs edenler yargıyı dikkate alacaklardır. Bunun ileriki dönemde faydası olacağını düşünüyorum. Dünyada diğer ülkeler darbeleri yargılayıp cezalandırırken, biz bunda geç kaldık." şeklinde konuştu

Etiketler :