Miami’de 130 Daireli Bir Bina Çöktü

Miami’de 130 Daireli Bir Bina Çöktü

Miami’de Atlantik Okyanusu sahilinde bulunan Surfside ilçesindeki 130 konutlu bir binanın bir bölümü bu sabah karşı büyük bir gürültü ile çöktü. Şu ana dek bir ölü ve on yaralı tespit edildi. Arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor. 

T.C. Miami Başkonsolosluğu konuyla ilgili olarak önemli bir duyuru yaptı: "Kayıtlarımıza göre Surfside-FL’da bu sabah çöken binada yaşayan vatandaşımız bulunmamakla birlikte, gelişmeden etkilenmiş olabilecek vatandaşlarımız hakkında bilgi sahibi olanların, +1 305 646 8208 numaralı acil durum hattımız üzerinden Başkonsolosluğumuza ulaşmalarını saygılarımızla istirham ederiz."

30 seneye yakın süredir Miami’de yaşayan ve yüksek mühendis olan yazarımız Mehmet Yaşar Ulutaş konuyla ilgili olarak şunları ifade etti: Miami’de bina çökmesi sıkça görülen bir olgu değil. 1981 yılında inşaatı tamamlanmış bu binanın neden çöktüğü şu an itibariyle belli değil. Ama bu gibi denize çok yakın konutlarda rüzgarlarla birlikte binaya ulaşan deniz tuzlarının binayı ayakta tutan inşaat demirlerinin korozyonunu hızlandırdığı bir realite. Çökmeye neyin sebep olduğunu bekleyip göreceğiz.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.