Miami Başkonsolosu ve Diyanet Temsilcisi Muhtaçlara Yiyecek Dağıttı

Miami Başkonsolosu ve Diyanet Temsilcisi Muhtaçlara Yiyecek Dağıttı

T.C. Miami Başkonsolosu Burç Ceylan ve Türk Amerikan Diyanet Vakfı (TARF) Florida Temsilcisi Mehmet Yaşar Ulutaş Miami’de ihtiyaç sahiplerine diğer gönüllülerle beraber yiyecek dağıttı.

Miami’nin en büyük camisi olan Islamic Center of Greater Miami camisi her Cuma namazı sonrası ihtiyaç sahiplerine ücretsiz yiyecek yardımı yapıyor. İhtiyaç sahipleri araçlarıyla birlikte camide “drive-thru” araç sırasına giriyor ve gönüllü hayırseverler her aracın bagajına yardım paketlerini yüklüyor. Her Cuma iki yüz ile üç yüz arasında değişen aileye taze sebze-meyve, kraker, baş ağrısı ilacı gibi temel ihtiyaç ürünlerinden oluşan paketler dağıtılıyor.

icgm-001.jpg

dagitim-1.jpg

Islamic Center of Greater Miami camisi son iki yıldır Türkiye Cumhuriyeti’nin hediye ettiği Türk yapımı avize ile ışıldıyor. Avizenin hikayesi şöyle: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu iki sene önce bu camiyi ziyaret etmiş ve Pakistan, Hindistan, Suriye, Kenya, Lübnan, Mısır ve diğer ülke asıllı yerel Müslüman toplum liderleri ile bir sohbet toplantısı gerçekleştirmişti. Toplantı sonrası cami yönetimin ricasını kırmayarak cami aydınlatılmasında kullanılmak üzere bir Türk avizesi sözü vermişti. Türkiye Cumhuriyeti’nin hediye ettiği görkemli avize, Vaşington Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Bilal Kuşpınar, Miami Başkonsolosu Burç Ceylan, Türk Hava Yolları Miami Müdürü Mustafa Kızılay, Türk-Amerikan Diyanet Vakfı Florida Başkanı Mehmet Yaşar Ulutaş ve oldukça kalabalık bir vatandaş grubunun katıldığı bir merasimle hizmete girmişti.

avize-1.jpg

avize-2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.