Miami Heat Atlanta Hawks’ı Deplasmanda Yenerek Seride 3-1 Öne Geçti

Miami Heat Atlanta Hawks’ı Deplasmanda Yenerek Seride 3-1 Öne Geçti

NBA Doğu Konferansı Playoff’larında Miami Heat (1) Atlanta’da oynanan dördüncü maçta Atlanta Hawks’ı (8) 110-86 yenerek seride 3-1 öne geçti.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami / Habername.com

Maça Atlanta Hawks çok hırslı ve atak başladı. Ama ilerleyen dakikalarda Miami Heat oyuna ağırlığını koydu, farkı kapadı ve hatta kendi lehine açtı. Miami Heat yıldız oyuncusu Jimmy Butler’ın Atlanta Hawks potasına 19 sayı bıraktığı ilk devreyi de 55-41 önde bitirdi.

İkinci yarıya da yüksek temposunu sürdürerek başlayan Miami Heat üçüncü çeyreği 19 sayı farkla önde kapattı. 80-61. Son çeyrekte de oyunu kontrol eden Miami Heat bir ara farkı 26 sayıya çıkardı ve karşılaşmadan da 110-86 galip ayrıldı.

Miami Heat’in playoff karşılaşmalarındaki en önemli kozu Jimmy Butler bu müsabakada da harika bir performans sergileyerek maçın yıldızı oldu. Miami Heat’te oynayan milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven müsabakada yaklaşık 4 dakika süre aldı, ve 2 sayı ve 1 asist üretti.

Miami Heat bu maçta takım halinde çok iyi defans yaptı ve çok az sayıda top kaybı yaşadı. Jimmy Butler 36, P.J. Tucker 14, Bam Adebayo 14 sayı ile takımlarını galibiyete taşıyan oyuncular oldular. Kyle Lowry sakatlığı sebebiyle maçta oynamadı.

Atlanta Hawks’ta ise yükselen yıldız De’Andre Hunter’ın 24 sayısı galibiyet için yeterli olmadı. Hawks takımında Trae Young ve Bogdan Bogdanoviç gibi yıldız oyuncuların düşük sayılarda kalmaları ve çok fazla top kaybı yapmaları mağlubiyetin en önemli sebebleri olarak sayılabilir.

Serinin dördüncü maçı Türkiye saati ile 27 Nisan 2022 Çarşamba sabahı 2:00’de Miami’de oynanacak. Eğer Miami Heat maçı kazanırsa 1. Raund playoff serisini 4-1 kazanmış ve Doğu Konferansı Yarı Finallerine çıkmış olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.