Miami Heat Atlanta Hawks’ı Evine Eli Boş Gönderdi

Miami Heat Atlanta Hawks’ı Evine Eli Boş Gönderdi

NBA Doğu Konferansı liderliğini garantileyen evsahibi Miami Heat (53-28) 9. sırada olarak play-in oynamayı garantileyen Atlanta Hawks’ı (42-39) mağlup etti: 113-109

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Strus, Adebayo, Martin, Lowry; Atlanta Hawks ise Hunter, Galinari, Capela, Huerter, Young ilk beşi ile başladı.

İlk çeyrek müthiş çekişmeli geçti. Bir Heat, bir Hawks öne geçti. Denk güçlerin mücadelesi şeklinde geçen ilk çeyreği Heat Gabe Vincent’ın son saniye üçlüğüyle önde bitirdi. 24-22

İkinci çeyrekte de çekişme devam etti. Eski Fenerbahçeli Bogdan Bogdanoviç’in performansı görülmeye değerdi. Nitekim ilk yarı 15 sayı attı. Ama 23 sayı atan Trae Young ilk yarının yıldızıydı. Kendisini bir türlü tutamayan Heat defansını attığı üçlüklerle cezalandırdı. İlk yarıyı Hawks 61-56 önde bitirdi.

Üçüncü çeyrekte de heyecan fırtınası devam etti. Atlanta Hawks oyunu hiçbir zaman bırakmayarak önde götürmeye devam etti. Ama çeyreğinin sonlarına doğru özellikle Herro, Adebayo ve Martin etkili oyunları ve sayıları Miami Heat’i 6 sayı farkla öne geçirdi. Üçüncü çeyreği Miami Heat 91-87 önde geçti.

Dördüncü çeyrekte Hawks geri dönüş yaptı ve öne geçti. Heat defansı basit hatalar yapmaya devam etti. Hawks takımı çok iyi defans yaparak Heat takımını zor şutlar denemeye zorladı. Ama geri dönüşleri seven Heat 27.1 saniye kala Bam’in smacıyla 111-109 öne geçti. Maçı da 113-109 kazandı.

Miami Heat takımında Bam Adebayo 24 sayı/6 ribaunt/4 asist, Jimmy Butler 20 sayı/4 ribaunt/1 asist, Kyle Lowry 16 sayı/5 ribaunt/3 asist, Tyler Herro 15 sayı/5 ribaunt/9 asist, Gabe Vincent 11 sayı/1 ribaunt/0 asist, Duncan Robinson 8 sayı/1 ribaunt/1 asist, Max Strus 8 sayı/3 ribaunt/0 asist, Caleb Martin 8 sayı/4 ribaunt/1 asist, Dewayne Dedmon 3 sayı/4 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Atlanta Hawks takımında Trae Young 35 sayı/2 ribaunt/8 asist, Bogdan Bogdanoviç 25 sayı/7 ribaunt/2 asist, Clint Capela 17 sayı/14 ribaunt/0 asist, Kevin Huerter 15 sayı/7 ribaunt/3 asist, Danilo Galinari 7 sayı/2 ribaunt/0 asist, Timothy Luwawu-Cabarrot 6 sayı/7 ribaunt/2 asist, Onyeka Okongwu 6 sayı/7 ribaunt/3 asist, De’Andre Hunter 2 sayı/1 ribaun/0 asist, Delon Wright 2 sayı/2 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlarım şöyle:

  • Uzun zamandır bu kadar çekişmeli ve heyecanlı maç seyretmemiştim.
  • Geçtiğimiz sezon NBA Doğu Konferansı finali oynayan Atlanta Hawks sezona geçen seneki performansının uzağında başladı ama son zamanlarda iyi basketbol oynuyor. Maçtan önce sohbet ettiğim Atlanta Hawks takımı üst düzey yetkilisi takımın şanssızlıklarını kırdığını ve play-off’larda başarılı olacağına inandığını söyledi.
  • Fenerbahçe’nin eski basketbolcusu, Miami Heat’in başarılı pivotu ve milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven mide ağrıları nedeniyle kadroda yer almadı.

miami-heat-vs-atlanta-hawks-2.jpg

miami-heat-vs-atlanta-hawks-3.jpg

miami-heat-vs-atlanta-hawks-4.jpg

miami-heat-vs-atlanta-hawks-5.jpg

miami-heat-vs-atlanta-hawks-6.jpg

miami-heat-vs-atlanta-hawks-7.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.