Miami Heat Boston’u Tatile Gönderdi! Ömer Yurtseven Finallere Gidiyor!

Miami Heat Boston’u Tatile Gönderdi! Ömer Yurtseven Finallere Gidiyor!

NBA Doğu Konferansı Finalleri Play-Off maçında Miami Heat deplasmanda Boston Celtics’i maç boyunca iyi defans ve iyi hücum yaparak farklı yendi, seriyi 4-3 kazandı ve NBA finallerinde Denver Nuggets’ın rakibi oldu. Boston Celtics 84 - Miami Heat 103

img-7908.jpegMehmet Y. Ulutaş / Habername.com / Miami

Maça kısa ama savaşçı bir beş ile başlayan Miami Heat takımı bu taktikte başarılı oldu ve Boston Celtics ilk çeyrekte sadece 15 sayıda kaldı ki bu onların bu sezon en az sayı ürettikleri çeyrek oldu.

Maçın devamında da özellikle Caleb Martin, Jimmy Butler ve Gabe Vincent’ın ürettiği sayılar Miami Heat takımını hep önde tuttu. Boston ise son üç maçın aksine top kayıpları, zor şutlar ve sayı olmayan atışlar nedeniyle hem skor hem de oyun olarak geride kaldı.

Miami Heat takımında Jimmy Butler maç sonunda NBA Doğu Finalleri’nin En Değerli Oyuncusu (MVP) seçildi.

Miami Heat takımında maçın yıldızları 28 sayı, 7 ribaunt, 6 asist ile Jimmy Butler ve 26 sayı, 10 ribaunt ve 3 asist ile Caleb Martin oldular. Ömer Faruk Yurtseven maçta son 29 saniye forma giydi.

Boston Celtics takımında ise 19 sayı, 8 ribaunt ve 5 asist ile oynayan Jaylen Brown sahanın iyilerindendi her ne kadar toplam 8 top kaybı yapmış olsa da.

Milli gururumuz Ömer Faruk Yurtseven NBA Finallerine Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu ve Cedi Osman’dan sonra giden 4. Türk oldu. Diliyorum ki Ömer de Mehmet Okur gibi NBA şampiyonluk yüzüğü takar. Bu arada maçı Ömer’in anne ve babasıyla beraber izlemek, sevinç ve gururlarına ortak olmak da ayrı bir güzellik oldu şahsım adına.

Miami Heat takımı bu maçı kazanmaya o kadar inanmış ki tüm seyahat planları Boston’dan sonra Denver’a geçilecek şekilde planlamış. Anlaşılan bu inanç zaferi de getirdi.

NBA Finalleri’nin ilk maçı ABD Doğu Standard saati ile Perşembe gecesi 20:30’da Denver’da oynanacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.