Miami Heat Charlotte Hornets’a Geçit Vermedi

Miami Heat Charlotte Hornets’a Geçit Vermedi

NBA’de Doğu Konferansı’nın lideri Miami Heat ile (52-28) ile dokuzuncusu olan Charlotte Hornets (40-39) kapışmasını evsahibi Miami Heat farklı kazandı: 144-115

Mehmet Y. Ulutaş / Miami FTX Arena / Habername.com

Miami Heat maça Butler, Tucker, Adebayo, Strus, Vincent; Charlotte Hornets ise Bridges, Washington, Plumlee, Rozier, Ball ilk beşi ile başladı.

İlk çeyreğe Miami Heat tutuk, Charlotte Hornets ise oldukça etkili başladı ve arka arkaya üçlüklerle 12-2 öne geçti. İlerleyen dakikalarda Miami Heat oyuna ağırlığını koydu ve Strus’un etkili oyunuyla sayı farkını düşürdü ama öne geçemedi. İlk çeyreği Hornets takımı 32-29 önde kapattı.

İkinci çeyrekte de güzel oyununa devam eden Hornets takımı Miami Heat defansının fazlasıyla verdiği açıklarından istifade etmesini bildi. Ama Miami Heat bu çeyreğin ortalarında geri dönüş yaptı ve arka arkaya bulduğu basketlerle skoru 46-44 lehine çevirmesini bildi. İlk yarının sonları büyük çekişmeye sahne oldu. Robinson ve Herro attıkları üçlüklerle Heat’i sırtladılar. Oldukça çok sayının atıldığı bu devreyi Miami Heat 70-60 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe Charlotte Hornets takımı fırtına gibi girdi ve farkı 2 sayıya kadar düşürdü. Bridges’ın etkili oyunu bunda en büyük faktördü. İlerleyen dakikalarda Heat oyunda dengeyi sağladı. Oldukça tempolu geçen bu çeyrekte fark hiçbir zaman açılmadı. Heat bu çeyreği de önde bitirdi: 102-97

Dördüncü çeyreğe iki takımda dengeli ve karşılıklı basketlerle başladı. Ama dakikalar ilerledikçe oyunun kontrolünü eline alan Miami Heat aradaki farkı açmaya başladı ve maçı farklı kazandı: 144-115

Miami Heat’te Tyler Herro 35 sayı/6 ribaunt/4 asist, Jimmy Butler 27 sayı/5 ribaunt/8 asist, Bam Adebayo 22 sayı/9 ribaunt/3 asist, Duncan Robinson 21 sayı/1 ribaunt/2 asist, Max Strus 12 sayı/1 ribaunt/3 asist, Caleb Martin 12 sayı/3 ribaunt/1 asist, P.J. Tucker 7 sayı/7 ribaunt/2 asist, Ömer Faruk Yurtseven 3 sayı/7 ribaunt/0 asist, Gabe Vincent 2 sayı/1 ribaunt/5 asist ile oynadı.

Milli basketbolcumuz Ömer Faruk Yurtseven 15 dakika sahada kalırken takımına ciddi katkılar yaptı. Dördüncü çeyrekte smaç yapmak isteyen rakibini mükemmel bir blokla durduran Ömer’e faul çalınmasına oldukça sinirlenen Miami Heat taraftarı çok sevdikleri Yurtseven’i alkış yağmuruna tutarak desteklediler. Ömer bu pozisyonda bir de teknik faul aldı.

Charlotte Hornets’ta Miles Bridges 29 sayı/6 ribaunt/4 asist, P.J. Washington 13 sayı/6 ribaunt/4 asist, Mason Plumlee 4 sayı/6 ribaunt/2 asist, Terry Rozier 16 sayı/2 ribaunt/6 asist, LaMelo Ball 18 sayı/5 ribaunt/14 asist, Cody Martin 7 sayı/2 ribaunt/2 asist, Kelly Oubre Jr. 6 sayı/1 ribaunt/2 asist, Jalen McDaniels 11 sayı/1 ribaunt/0 asist, İsaiah Thomas 8 sayı/1 ribaunt/1 asist ile oynadı.

Maça ait diğer notlar şöyle: Miami Heat takımının koçu Eric Spoelstra kovid protokolü nedeniyle takımının başında olamadı. Onun yerine yardımcısı Quinn koçluk yaptı. İkiz kardeşler Caleb Martin (Heat) ve Cody Martin (Hornets) aynı sahada birbirlerine rakip olarak oynadılar. Miami Heat bu galibiyetle Doğu Konferansı liderliğini devam ettirdi.

miami-heat-vs-charlotte-hornets-2.jpg

miami-heat-vs-charlotte-hornets-4.jpg

miami-heat-vs-charlotte-hornets-5.jpg

miami-heat-vs-charlotte-hornets-6.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.