Miami Heat Eksiklerine Rağmen Atlanta Hawks’ı Saf Dışı Bıraktı

Miami Heat Eksiklerine Rağmen Atlanta Hawks’ı Saf Dışı Bıraktı

NBA Doğu Konferansı Playoff’larında Miami Heat (1) evinde Atlanta Hawks’ı (8) 97-94 yenerek seriyi 4-1 kazandı ve Doğu Konferansı Yarı Finallerine çıktı.

Mehmet Y. Ulutaş / Miami / Habername.com

Miami Heat karşılaşmaya iki yıldızından yoksun olarak çıktı. Play-off’ların yıldızı ve skoreri Jimmy Butler dizindeki iltihaplanmadan ötürü maçı kenardan izlemek zorunda kaldı. Oyun kurucu Kyle Lowry da baldır kaslarındaki sakatlıktan ötürü maçı kenardan izledi. Butler’ın yerine Victor Oladipo ve Kyle Lowry’nin yerine Gabe Vincent ilk beşte başladı.

Eski Fenerbahçeli Bogdan Bogdanoviç de Atlanta Hawks takımının sakatlar listesindeydi. Nitekim takımı maç boyunca Bogdanoviç’in üçlüklerini aradı.

Atlanta Hawks elenmemek için maçı mutlaka kazanmak zorunda olduğunu bilerek sahaya çıktı. Nitekim hırslı ve etkili oyunuyla ilk çeyreği önde bitirdi: 21-20.

İkinci çeyreğin ilk yarısı da başa baş geçti. Ama devre sonuna dek Miami Heat arka arkaya 17 sayı yaparken Atlanta Hawks sadece 2 sayı yapabildi. İlk yarıyı Miami Heat 54-42 önde kapattı.

Üçüncü çeyreğe oldukça agresif ve hırsı başlayan Hawks takımı farkı 4 sayıya kadar indirdi. Ama Miami çarçabuk geri gelmesini bildi. Özellikle Adebayo ve Tucker’ın hırslı ve başarılı oyunu bunda etkili oldu. Miami Heat üçüncü çeyreği 75-64 önde bitirdi.

Dördüncü çeyrekte mücadele tüm hızıyla devam etti. Heat takımı Hawks takımının geri dönmesine müsaade etmedi ve fark 2 sayının altına düşmedi. Son saniyeleri müthiş bir çelişme ve heyecana sahne olan karşılaşmayı Miami Heat 97-94 kazandı ve Doğu Konferansı Yarı Finallerine yükseldi.

Butler’ın yokluğunda ilk beşte başlayan Victor Oladipo deyim yerindeyse Jimmy’i pek aratmadı. Yaşadığı 11 ay süren diz sakatlığından sonra sahalara Mart ayında geri dönen ve normal sezonda sadece 8 maçta forma giyebilen Oladipo bu maçta attığı 23 sayıyla takımının yıldızıydı. Oladipo sezon sonunda serbest kalacak. Eğer sağlıklı kalır ve başarılı performansını devam ettirirse çok iyi şartlarda yeni bir mukavele alacağından şüphe yok.

Miami Heat takımında 20S/11R/4A ile double-double yapan Bam Adebayo ve 16S/1R/4A ile Tyler Herro karşılaşmanın diğer yıldızları oldular. Miami Heat’te oynayan milli oyuncumuz Ömer Faruk Yurtseven müsabakada süre almadı.

Atlanta Hawks takımında De’Andre Hunter’ın 35 sayısı takımını bir sonraki karşılaşmaya taşımaya yetmedi.

Miami Heat’in Doğu Konferansı Yarı Finallerindeki rakibi Philadelphia 76ers - Toronto Raptors serisinin galibi olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.